• Shopping

“Zelfs in de zomer zet ik ovenschotels op het menu!”

Shopping |

Als het afgelopen jaar één voordeel heeft gehad, dan is het wel dat we door het thuiswerken met z’n allen ook massaal aan het koken zijn geraakt. Als je dus, net als ik, een doorgedreven hobby-kok (geworden) bent, ken je Cook & Serve op de IJzerenleen vást wel. Of je nu op zoek bent naar een tajine, een uniek kookboek om cadeau te doen of een glaceermes om jouw taart perfect af te werken: je vindt het hier. Maar wat Cook & Serve écht aangenaam maakt om te bezoeken, is het feit dat elke persoon in het vaste team een echte passie voor koken heeft. Wat maakt dat ze – uiteraard – kunnen spreken vanuit een eigen expertise!

Zo heb je bijvoorbeeld Džuli, de sympathieke shop manager van Mechelen. Zij werkt al vijf jaar voor Cook & Serve en mag mee de producten uitkiezen die in het assortiment opgenomen worden. Ze houdt ook ongelofelijk veel van ovenschotels. “Zelfs in de zomer zet ik ze op het menu”, lacht ze. “Ik maak dan bijvoorbeeld cannelloni, of een lekkere lasagne. Al is mijn recente favoriet een bloemkoolschotel – wel zonder patatjes – met goed gekruid gehakt, een bechamelsaus, de bloemkool erbovenop en dan nog een laagje kaas. Dat is veel minder zwaar en zó lekker bij goed weer!”, klinkt het.

De perfecte ovenschaal om dit gerechtje in klaar te maken, die vind je natuurlijk ook bij Cook & Serve. “Mijn partner is verzot op Le Creuset. Niet alleen omdat het kookgerei van énorm goede kwaliteit is, maar ook omdat het nostalgie ademt. Deze ovenschaal van Le Creuset vind ik zelf enorm handig, omdat de handvaten méér dan groot genoeg zijn om goed vast te nemen met ovenwanten.” En zo verbrand je jouw handen niet én verlies je de grip op de schaal niet – handig!

Kriebelt het om zelf ook in de keuken aan de slag te gaan, zeker nu het binnenkort weer hét seizoen bij uitstek is om gezellig samen te tafelen? Breng dan zeker een bezoekje aan de winkel! Goed om te weten: met de komende herfstbraderij op 3, 4 en 5 september is de winkel zelfs open op zondag. Džuli heet je alvast van harte welkom in de shop!

Cook & Serve: IJzerenleen 19, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche

#ad #native