• Eten en drinken

3 x zo veel sfeer en gezelligheid op de terrassen van Brasserie Alfons

Eten en drinken |
  • #ad

Het regent terrassen in Oostende! Na Le Bassin en de Barkedeine hebben we nóg een leuk adresje ontdekt met maar liefst drie terrassen. We hebben het natuurlijk over de leuke Brasserie Alfons van Cindy Buyl en Steve Declerck. Ook zij staan vanaf 8 mei klaar om jullie met veel enthousiasme te ontvangen.

In Brasserie Alfons waait er sinds 8 januari 2018 een frisse wind. Op die dag namen Steve en Cindy de geliefde zaak immers over. Deze gouden kans kon het jong en dynamisch koppel niet laten liggen en zo geschiedde. Horeca-ervaring had het koppel alvast voldoende. Cindy werkte op dat moment immers al 17 jaar in de keuken van RVA Oostende en Steve was na een horecaleven in Oostende al 5 jaar actief als chef-kok in het buitenland bij de firma Jan De Nul. Dankzij deze unieke kans ruilde Steve maar al te graag het grote sop in voor zijn geliefde Oostende met zijn muze Cindy.

Een bezoekje aan Brasserie Alfons belooft comfort, gezelligheid en vooral lekker eten. Het overdekte terras is doorlopend open en je bent er welkom voor zowel een kopje koffie als een uitgebreide maaltijd. Dankzij de bediening met een glimlach voel je jou meteen welkom. Doordat je er gasten van alle leeftijden vindt, waan je je meteen op een Ostendsche bijeenkomst, zalig!

Ook al ben je nog nooit in de zaak zelf geweest, grote kans dat je de brasserie wel al kent van evenementen zoals À L'Ostendaise en Oostende voor Anker. Een van de meest memorabele momenten hierbij was toen schipper Hubert Rubbens tijdens Oostende voor Anker plots onverwacht twintig doedelzakspelers optrommelde voor een optreden in de Alfons! Ook hun liefdadigheid gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo zetten ze zich in voor de vzw "Het Lichtbaken" en helpen ze maaltijden schenken aan hulpbehoevende Oostendenaren voor amper €2.

Wat wij vooral leuk vinden aan de keuken van Brasserie Alfons? De verse en zelfgemaakte gerechten! Daarnaast raden we je aan om tijdens je bezoek te proeven van de fishburger van kabeljauw, kokos, curry en marmelade van tomaat en kaffir, toevallig ook de favoriet van uitbaters Steve en Cindy. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

P.S. Nog geen cadeau voor Moederdag? Neem snel een kijkje naar het verwenontbijt van Brasserie Alfons op http://bit.ly/moederdagactie-brasseriealfons 👈

📍 Vindictivelaan 1A, Oostende

#oostende #stadaanzee #ad #horecacomeback

Foto © Brasserie Alfons (Cindy Buyl)