• Wat te doen
  • Weetjes

5 weetjes over de Tuinen van Stene

Weetjes |

Een leuk plekje in deelgemeente Stene is volgens ons de Tuinen van Stene. Het natuurgebied ligt in een historisch polderlandschap en vormt een groene oase van 35 hectare. Het maakt ook deel uit van het Groen Lint. Ken je de tuinen nog niet zo goed? Dan geven wij alvast enkele weetjes mee over het park!

🌳 De Tuinen van Stene bestaan uit vier verschillende delen. Je vindt er een biopluktuin, een waterweidelandschap, een akkerlandschap en een voedselplatform.

🌳 De biopluktuin is een onderdeel van de poldertuin. Een bioboer kweekt hier groenten die zo’n 280 leden elke week komen oogsten!

🌳 De pergola met druivelaars en picknicktafels in de biopluktuin doet ook dienst als openluchtklas!

🌳 Het waterweidelandschap ziet er nog steeds hetzelfde uit als in de 18e eeuw! Wist je trouwens al dat de sloot de naam ‘de zwienesteert’ draagt?

🌳 Het gebied is het eerste landbouwpark in Vlaanderen! Er wordt aan stadslandbouw gedaan en er zijn testakkers waar nieuwe gewassen worden getest. Alle producten van dit landbouwpark komen bovendien in de korte keten terecht.

P.S. Wil je de Tuinen van Stene ook eens bezoeken? Dan kan je sinds eind april in het weekend parkeren op de parking van het nabijgelegen Sint-Andreasinstituut. Via een wandelpad kun je dan rechtstreeks de Tuinen van Stene bereiken. Handig, want het was soms zoeken naar een plaatsje in Stene!

Foto © Stad Oostende