• Eten en drinken

Al meer dan dertig jaar de verfijnde smaak van Au Grenache

Eten en drinken |

Restaurant Au Grenache is al decennialang een verborgen parel die vooral rasechte Oostendenaars kennen. Het restaurant bestaat al meer dan dertig jaar en belooft nog steeds dezelfde klassieke kaart en ervaring. Die klassieke kookkunsten kan je tegenwoordig ook in huis halen dankzij takeaway.

Bezoekers van restaurant Au Grenache zijn al jarenlang vol lof over het klassieke interieur, de vriendelijke bediening en natuurlijk ook de lekkere menu’s. Het restaurant is er eentje voor fijnproevers en levensgenieters en haalt de inspiratie uit de kookkunst van vroeger. Alles in de keuken is er vers en zelfgemaakt. Denk aan een maaltijd zoals verse handgepelde Oostendse garnaaltjes met asperges en krokant gebakken kalfszwezeriken met single malt whisky. Daar zeg je toch geen nee tegen?

Vrouw des huizes Carla Vervaele staat achter de kookpotten in Au Grenache. Samen met haar man Toon baat ze al meer dan dertig jaar haar restaurant uit in Mariakerke-Oostende. Ze kiest ervoor om de natuurlijke, klassieke keuken te combineren met inventieve en artistieke creaties. Kies je voor een dessert of patisserie? Dan proef je gerechten van de hand van Toon!

Momenteel is er elk weekend een afhaalmenu beschikbaar met hoofdgerecht, dessert en zelfgemaakte koekjes voor bij de koffie. De menu’s kosten tussen de €35 en €40 per persoon. Ook zin in zo’n menu? Reserveer dan je maaltijd voor woensdagavond via 0478 22 44 53.

📍 Aartshertogstraat 80, Oostende

Foto © Melanie Vlassenroot