• Eten en drinken

Albrecht: ”Wat ons vooral onderscheidt is dat we outside-the-box denken”

Eten en drinken |
  • #Albrecht
  • #Ontbijt

Niets beter dan de dag en de week starten met een goed ontbijt. Sinds vorig jaar heeft de Hertstraat er met Albrecht een uitstekend adresje bij. Mijn Stad Oostende had een leuke babbel met uitbaatster Elke Albrecht.

Voor wie Albrecht nog niet kent. Hoe zou je de zaak omschrijven?
Als een trendy ontbijtbar met een passie voor koffie. Want naast onze heerlijke ontbijten, kan je ook bij ons terecht voor heel wat specialty coffees en kan je lunchen of je zin in zoetigheid stillen met onze lekkere taarten.

Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor?
We zijn opgestart met Albrecht in 2018. Ons eerste pand was in de Christinastraat en vorig jaar verhuisden we naar een groter en vooral moderner pand in de Hertstraat. Voor ik zaakvoerder van Albrecht werd, werkte ik als Research Executive in de Marketing. Ik had een boeiende job in het onderzoeksteam van Vives Hogeschool in Kortrijk.

Hoe maken julie als ontbijtbar het verschil?
Wat ons vooral onderscheidt is dat we outside-the-box denken. We proberen nieuwere en minder traditionele ontbijten aan onze klanten aan te bieden. Met oog voor kwaliteit, kwantiteit en presentatie.

Wanneer jullie straks terug open gaan, wat zijn dan de gerechten waarvoor klanten gegarandeerd naar Albrecht komen?
Als we open zijn, dan zijn onze succesgerechten: Het American en French breakfast, de toast avocado en onze Blueberry Red Velvet taart. Nu, tijdens de lockdown, focussen we ons echt op onze ontbijten. Het populairst is ons Pink breakfast. Een ontbijtmand gevuld met heel wat lekkers én waar je met meerdere personen van kunt eten. Verder zijn onze smoothiebowls een groot succes en het grote publiek kent ons ook van onze unicorn lattées.

Wie zijn doorgaans de klanten van Albrecht?
Hippe Oostendse vrouwen, met een passie voor eten en koffie. Nu met de ontbijtboxen, spreken we vooral jongere gezinnen aan. Ons kidsbreakfast doet het ook uitzonderlijk goed!

Wat doen jullie richting Kerst?
Met Kerst hebben we twee soorten ontbijt: het gouden kerstontbijt en het zilveren kerstontbijt. Het gouden kerstontbijt is eerder traditoneel. Terwijl het zilveren kerstontbijt iets meer decadente producten heeft. Bij beide ontbijten krijg je er gratis onze befaamde cinnamon bun bij! Dankzij het succes van onze Sint-snoepmand, hebben we nu ook voor Kerst een zoetighedenbox ontwikkeld. In deze box vind je heel wat lekkere dingen, van huisgemaakte koekjes tot brownies. En en en! Onze tapasbox is ook terug van geweest. Dat vooral op grote vraag van onze vaste klanten.

Bedankt voor het leuke gesprek en nog veel succes!

Albrecht
Hertstraat 8
Oostende

Foto © Nick Decombel