• Wat te doen

Beleef wervelend feest in de Nieuwe Gaanderijen door ogen van New Yorker

Wat te doen |
  • #fotografie

Nog tot eind deze week (14 maart) kan je in de Nieuwe Gaanderijen foto’s bewonderen van het Oostendse Carnaval en het Bal du Rat Mort in 2015.

Omwille van de coronacrisis geen carnaval dit jaar. Om het gemis iets of wat te compenseren kunnen carnavalisten en bij uitbreiding elke liefhebber van mooie foto’s hun hartje ophalen in de Nieuwe Gaanderijen. Daar stelt de New Yorkse fotograaf Miles Ladin een selectie uit de foto’s die hij in 2015 nam, tentoon. De openluchtexpo kreeg als titel ‘And The Revel Went Whirlingly’. Wat zoveel betekent als ‘wervelend feest’.

Miles Ladin trok voor 2015 jaar na jaar naar de zombieparade in Asbury Park in New Jersey. Die verkleedparade deed hem denken aan de maskers van James Ensor. Genoeg om nieuwsgierig naar Oostende af te reizen en het carnaval en het Bal du Rat Mort vast te leggen. Misschien nog dit over Miles Ladin. Zijn foto’s zijn ook al verschenen in The New York Times en zijn te bewonderen in het Victoria & Albert Museum in Londen en The Library of Congress in Washington, D.C.

Profiteer dus van deze unieke kans om werk van deze wereldfotograaf over ons carnaval te bewonderen.