• Wat te doen
  • Weetjes

Binnenkort in het Kursaal: Het podcastfestival en de eerste Oorkondes!

Weetjes |

Tegenwoordig vind je voor elk onderwerp wel een goede podcast. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, boeken, BV’s, sport, true crime, wetenschap, geschiedenis of mythologie, je vindt vast wel een podcast die jouw aandacht kan grijpen en niet meer loslaat. Tijd dus om dit fantastisch staaltje media te vieren met een heus podcastfestival.

Het festival vindt plaats in het Kursaal Oostende op vrijdag 3 en zaterdag 4 december. Op vrijdag zijn (aspirant)podcasters welkom voor de Industry Day of de DS Podcast Academy. De Industry Day is ingericht voor iedereen die al een podcast gemaakt heeft of er professioneel mee bezig is en is gevuld met panelgesprekken, debatten, masterclasses en ontmoetingen. De DS Podcast Academy leert studenten en aspirant-podcasters alles over het medium in wel 8 workshops.

Op zaterdag 4 december is het brede publiek van podcastliefhebbers welkom om er het ontwikkelingsproces van zo’n uitzending van dichtbij mee te maken. De dag zal gevuld zijn met live-opnames, avant-premières, panelgesprekken, Q&A’s en ontmoetingen met jouw favoriete podcastmakers. Om er maar een paar op te noemen: Brian Reed, Alex Agnew, Pedro Elias, Xander De Rycke en nog veel meer. De deuren openen om 10u en zullen pas weer sluiten om 22u30! Voor een ticket betaal je € 15 en slechts € 5 als je jonger bent dan 26 jaar.

Dat is trouwens nog niet alles! Voor de allereerste keer zullen ook de Oorkondes worden uitgereikt. Dit zijn de Vlaamse podcastprijzen. Een professionele jury zal hiervoor op zaterdag 4 december in vijf categorieën een winnaar bekendmaken: Nieuws, Cultuur, Inzicht, Story en Talk. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt, dus ook jouw stem is van tel! De stemming zal van start gaan op woensdag 10 november, wanneer de nominaties bekend gemaakt worden.

Wil je de volledige line-up en het complete programma bekijken, dan kan dat hier.

Afbeelding © Iris Ghyselen