• Shopping

Boekentip van de week: ‘De Noordzee’ past perfect op jouw salontafel!

Shopping |

De Noordzee is een prachtig boek van James Attlee over ‘ons’ zèètje. Ieder van ons heeft wel een eigen verhaal en of een speciale band met de Noordzee. Een enorme massa water die voor velen tegelijk ook zoveel meer vervat. Die verschillende betekenissen heeft de auteur vervat in prachtige woorden en beelden. De woorden die komen van heren als bijvoorbeeld Hugo Claus. Claus die ook lange tijd in Oostende verbleef. Andere woordenkunstenaars die in dit boek hun liefde voor onze Noordzee uitdrukken zijn onder meer Charles Baudelaire, Jacques Brel, Bob Dylan en een groep als Radiohead.

Voor de foto’s in dit boek werd gezocht naar de mooiste beelden die ooit zijn gemaakt van onze Noordzee. Zo zie je de Noordzee niet alleen vanuit Belgisch perspectief, maar evengoed van Engeland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Nederland en Frankrijk. Topfotografen als Stefan Vanfleteren en Gustave Le Grey zijn maar twee van de vele grote namen wiens foto’s in dit boek zijn opgenomen.

Een machtig mooi cadeau voor iedereen die houdt van de zee. Bij Corman hebben ze zonder twijfel nog een exemplaar voor je.