• Eten en drinken
  • Shopping

Crayon pakt uit met noveenkaarsen voor het goede doel:“Iets positief doen uit een zottigheid”

Shopping |
  • #De Crayon

Xavier Troisi van de Crayon kwam zoals je hier ook al kon lezen met het ludieke idee van het Crayonisme. Nu heeft De Crayon ook haar eigen noveenkaarsen! Bestellen die handel. Oostendse baby’s zijn je nu al dankbaar!

Elk jaar nemen we met de Crayon deel aan de actie van de warmste week. Gans het team droeg bij. DJ’s kwamen gratis draaien voor klanten die een verzoeknummer bestelden en “Tattoo Benny’” werd even “Chili Benny” met verkoop van lekkere porties die gesmaakt werden. Alle inkomsten gingen naar een goed doel, maar dit jaar dreigden we een jaar te moeten overslaan.

We hadden gedacht om soep te verkopen maar gelet op de regels rond raamverkoop, takeaway en om niemand te veel met anderen rechtstreeks in contact te brengen, stapten we daar van af. Het risico om plots toch een spontane samenkomst te hebben ,was te groot… Je voelt dat de mensen elkaar missen en het zou al rap gebeuren dat men niet al te rap zou doorstappen… Dus werd dat idee geschrapt.

Maar toen ik de media-aandacht zag van de ludieke post, dacht ik dat we er toch wat mee konden doen. Na overleg met gans het team hebben we dan deze 2 kaarsen gemaakt. Eentje met een Jezusachtige Xavier en een pauselijke Primus. Onze huiskat is sowieso populair en zijn kaars verkoopt het beste. Mensen willen mij blijkbaar niet zo graag op hun schouw!

De kaarsen kosten 5 euro en worden dan door iemand van de crew van de Crayon thuisgeleverd of kunnen in de winkel Retro Shack afgehaald worden. Wie nog een zot cadeau zocht voor kerst of nieuwjaar en een goed doel wil steunen, slaat 2 vliegen in 1 klap! Het zijn typische noveenkaarsen die tientalen uren gezelligheid in huis brengen.

Met de opbrengst zullen we luiers aankopen die we dan via Oostendse verenigingen zullen laten bezorgen aan gezinnen die ze wel kunnen gebruiken. Aangezien 2020 werkelijk een bekakt jaar is, leek me dit voor de hand liggend. Hiermee hopen we om uit een 'uit de hand gelopen grap' iets positief te halen!

’T Was best grappig om te zien dat de post tot in Duitsland, Nederland, Italië, Engeland en zelfs Turkije door de pers werd opgepikt. Mijn satirisch ondertoontje werd echter niet altijd goed in de verf gezet en sommige mensen begrepen het al helemaal verkeerd. Ik werd voor idioot uitgemaakt, geldwolf en er werd mij verschillende keren Corona toegewenst… Dit allemaal door mensen die mij niet kennen, mijn post niet gezien hebben en vaak zelfs het artikel niet lazen maar enkel na het lezen van de titel een conclusie trokken. Dat was wel verschieten en doet je wel even verder denken over trollen en andere vormen van cyberpesten. Ik trek mij daar niet veel van aan, maar kan me best inbeelden dat sommige mensen daar enorm veel last van kunnen hebben.

Maar bon, indien al die onheilswensers ondertussen mijn ware boodschap gevat hebben en uit schuldgevoel een kaarsje bestellen om het goed te maken, zullen we veel luiers kunnen overhandigen! Zal me dan toch vergevingsgezind opstellen!

Kaarsen kunnen besteld worden via www.crayonisme.be