• Shopping

De authentieke wafel smaak je voortaan aan de Oosteroever in Oostende!

Shopping |

Wafels, oliebollen, pannenkoeken, appelbeignets, zelfbereid ijs. Het water stroomt ons spontaan in de mond! Voortaan kan je dat alles afhalen aan de Oostoever in de Vuurtorenwijk. Yves Van Maldeghem en Bryan Decroix openen er namelijk ‘Max Consael’ in de Hendrik Baelskaai.

De familie Consael is een vast begrip op de Vlaamse kermissen. Zo startte Max in 1839 met een rondreizend eethuis op die kermissen. Hij is de uitvinder van de appelbeignets én de Brusselse wafel. Hij begon met het bakken van de wafels in ijzers op steenkool. Later schakelde de familie Consael over op ijzers met gas. De ijzers die ondertussen 120 jaar oud zijn én het origineel receptenboek worden nog steeds door Yves gebruikt.

Authentieker dan dat kan het niet. Of wel? Yves is een rechtstreekse afstammeling van Max. Een familierecept, klaargemaakt door een familielid. Zalig! De zaak ‘Max’ verdween vorig jaar in Gent. Nu komt hij terug in Oostende op een unieke locatie! Met de authentieke elementen van het kermiskraam van de familie geeft hij zijn zaak in de Hendrik Baelskaai vorm.

We zijn benieuwd, jij ook?

Afbeelding © Max Consael