• Shopping

Drogisterij Vandevelde: deze familiezaak helpt al meer dan 100 jaar Oostendse gezinnen in het huishouden!

Shopping |
  • #Drogisterij Vandevelde

Drogisterij Vandevelde vind je op de hoek van de Ooststraat en de Christinastraat. Eind oktober van dit jaar bestaan ze honderdvijftien jaar. Vandaag zijn het Frank Vandevelde en zijn vrouw Martine Compernol die als vierde generatie hun klanten adviseren bij het kiezen van borstels, onderhoudsproducten, schoonmaakmateriaal, ruitenwissermateriaal en huishoudartikelen.

In 1886 gaat Frans Vandevelde, de overgrootvader van Frank als twaalfjarige werken bij een borstelmakerij in de Babylonestraat (n.v.d.r. waar nu de Hendrik Serruyslaan is). Op zijn tweeëndertig, in 1906, begint Frans een eigen winkel. Die winkel van borstels en schoonmaakmateriaal ligt in de Aartshertoginnestraat. Daarop komen ook zijn zonen Maurice en Jozef en dochter Esther in de winkel werken. Na zestien jaar, in 1922, verhuist de familiezaak Vandevelde naar de plek waar ze op vandaag nog is.
Net voor het einde van de Tweede Wereldoorlog neemt zoon Maurice de zaak over. Nog eens twee jaar later stapt ook de vader van Frank, François in de zaak. In 1965 wordt François de uitbater. Tot aan het eind van dat decennium maakte de familie Vandevelde nog zelf haar borstels.

Vandaag vind je bij zijn zoon Frank en diens vrouw Martine naast borstels nog heel wat zaken die al generaties Oostendenaars naar de winkel doen komen. Denk maar aan zeep, verf, zeemvellen, trekkers, dweilen, sponzen, … Ik kocht er bijvoorbeeld toen ik alleen ging wonen mijn eerste pedaalemmer van het bekende merk met de grote B.

Op naar nog eens honderd jaar Drogisterij Vandevelde in Oostende!

Foto © pixelpieter