• Shopping

Echt Belgisch: ”Oostende is voor mij dé hotspot aan de Belgische kust”

Shopping |

Op de hoek van de Christinastraat en de Sint-Sebastiaansstraat vind je de hippe winkel voor dameskleding, Echt Belgisch. Wij hadden een babbel met de dame achter dit op en top Belgische concept, Joke Vanhoecke.

Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor?

Ik werkte eerst als verpleegkundige. Na enkele jaren volgde ik mijn man in de horeca. Tot ik na tien jaar klaar was voor een nieuwe uitdaging. De tijd was rijp om mijn kinderwens te vervullen, een eigen kledingwinkel starten. De lijnen van het concept waren snel uitgetekend en een klein halfjaar later, konden we de deuren al openen.

Vertel ons eens wat meer over het concept van Echt?

Het concept kreeg niet toevallig de naam 'Echt'. Alle producten die je bij ons vindt, zijn stuk voor stuk echt Belgisch. Van kleding over schoenen, tot juwelen en verzorgingsproducten. Samen met Stadsbrouwerij 't Koelschip brouwen we zelfs ons eigen bier. Naast dat alles, vind je bij ‘Echt’ nog tal van leuke spullen van eigen bodem.

Een eigen bier zeg je, klinkt goed. Hoe kom je daarbij?

We kozen voor een kriekenbier, een bij uitstek echt Belgisch bier. Een bovendien authentiek product met een vrouwelijke touch. Het kriekenbier bevat 100% kriekensap puur natuur. Het bier is trouwens ook van ‘t vat te krijgen in De Markt, de zaak van mijn man en schoonbroer.

Wie zijn jullie klanten?

‘Echt’ mikt op hippe vrouwen, die echt in het leven staan en dit door onder meer te kiezen voor lokale, kwalitatieve en eerlijke producten.

Je doet dit niet alleen, maar vindt een grote steun en toeverlaat in je schoonmoeder, klopt?

Inderdaad mijn schoonmoeder Carine ontfermt zich over de financiële kant. Op die manier kan ik mij ten volle concentreren op het uitkiezen van de meest geschikte collecties voor onze winkel. Al is Carine ook vaak in de winkel. Zij heeft niet alleen heel veel ervaring als zelfstandig ondernemer, maar ze is naast schoonmoeder ook al meer dan twintig jaar een goede vriendin. Dat alles maakt dat we iets doen wat we ‘echt’ graag doen.

Hoe ga te werk bij het het kiezen van die collecties?

Ik hecht enorm veel belang aan het persoonlijke contact met de ontwerpers van de collecties. Bij sommige ontwerpen hebben we zelfs inspraak. Op die manier komen we tot vaak unieke producten die enkel bij ‘Echt’ te vinden zijn.

Wat maakt het voor jullie bijzonder om in Oostende die kinderdroom te realiseren?
Oostende is voor mij dé hotspot aan de Belgische kust is. Het is een bruisende stad, waar een mooie mix van locals, tweedeverblijvers en toeristen een interessant publiek vormt.

Als dat geen mooie woorden zijn om af te sluiten. Bedankt voor de fijne babbel en nog heel veel succes!

Echt Belgisch
Sint-Sebastiaansstraat 14
Oostende