• Wat te doen

Ensor ontmoet Klee in het Ensorhuis

Wat te doen |
© het Ensorhuis

James Ensor heeft nog maar pas een ontmoeting met Roger Raveel achter de rug, maar het Ensorhuis heeft overmorgen alweer een nieuwe ontmoeting met een andere kunstenaar gepland. Deze keer is het de beurt aan Paul Klee.

Net als Ensor is Klee een liefhebber van het groteske en de satire. Klee is 19 jaar jonger dan Ensor en bestuurde het grafische werk van Ensor. De grillige vormen die in de werken van beide heren te herkennen zijn, zijn dan ook niet toevallig. Bij beiden kan er ook een link naar straatgraffiti en kindertekeningen gelegd worden. Naast de gelijkaardige stijl, hebben ze ook een fascinatie voor marionetten, theater en vermommingen gemeen.

Wie de werken zelf wil ontdekken, is vanaf 16 december welkom in het James Ensorhuis, Vlaanderenstraat 29. De tentoonstelling ‘Klee ontmoet Ensor’ loopt er nog tot en met zondag 3 april 2022. Voor wie een museumpas heeft, is het bezoek trouwens gratis! Koop hier jouw museumpas voor maar €59 en geniet één jaar lang van gratis museumbezoeken en grote kortingen. Of maak er met eindejaar iemand blij mee? 🎁

Meer info en tickets voor deze tentoonstelling verkrijg je hier.