Frenchette: lekker eten dat deel je toch graag?
Ostensche lukken: geluk zit soms in een klein koekje!
Het begin van een nieuw jaar, daar horen ook ‘lukken’ bij! Een familietraditie die ik maar wat graag verderzet. Zoals in zoveel Oostendse en bij uitbreiding West-Vlaamse gezinnen kwamen er bij ons op 1 januari bij de koffie ‘lukken’ op tafel!
Mommy’s Bastards: “Ik denk wel dat we in Oostende vrij uniek zijn als een badass foodbar”
Voor onze vaste rubriek ‘Eten & Drinken’ trekken we ditmaal naar de Dwarsstraat, in het verlengde van de Witte Nonnenstraat. Op het nummer 10 vind je er Mommy’s Bastards. Mijn Stad Oostende had een babbel met uitbaters Stefan en Kevin. “Wij introduceerden als een van de eersten de Poke Bowl in België.”
Crayon pakt uit met noveenkaarsen voor het goede doel:“Iets positief doen uit een zottigheid”
Xavier Troisi van de Crayon kwam zoals je hier ook al kon lezen met het ludieke idee van het Crayonisme. Nu heeft De Crayon ook haar eigen noveenkaarsen! Bestellen die handel. Oostendse baby’s zijn je nu al dankbaar!
- #De Crayon
Madam Kroket:”Onze kroketten gaan tot Zuid-Frankrijk. Er is zelfs een klant uit Dubai die ze meeneemt”
Oostende als ongekroonde hoofdstad van de garnaalkroket? Dat vraagt om een babbel met de uitbaatster van één van de vele zaken waar je dat fantastisch lekkere streekproduct kan proeven. Voor wie nog twijfelt over welke kroketjes te serveren aan de feesttafel. Mijn Stad Oostende vroeg Madam Kroket om raad. Ze stuurde ons tot slot met een wel heel smakelijke primeur naar huis.
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en laat Oostende jou elke week inspireren.
La Siesta & Stout: ”Het is allemaal al serieus genoeg. We lachen ook graag nog eens.”
Vandaag stel ik jullie graag voor aan twee zaken, gerund door één koppel. Maak kennis met Heidi en Steve van La Siesta en Stout in de Wittenonnenstraat.
Bierrestaurant (H)eerlijk “Aangezien mijn man en ik beiden zeer gepassioneerd zijn door bier en wij steeds aanwezig zijn in de zaak, kunnen wij de klanten perfect bij hun keuze begeleiden.”
Voor ons wekelijkse rubriek ‘Eten en Drinken’ hing ik voor jullie, volledig coronaproof, aan de virtuele toog van Bierrestaurant (H)eerlijk voor een jawel, heerlijke, babbel met Vicky en Kevin.
- #Bier
Koffiebar Oode: “Het is niet alleen de liefde voor de koffie, maar in het algemeen liefde voor een goed product”
Op de hoek van de Aartshertoginnestraat en de Euphrosina Beernaertstraat vind je koffiebar Oode. Twee straatnamen die naar een vrouw vernoemd zijn. Dat vraagt om een fijne babbel met de sterke dame achter deze toffe zaak, Maaike Boury. Vanwaar die liefde voor koffie? Het is niet alleen de liefde voor de koffie, maar in het algemeen liefde voor een goed product, of dit nu koffie, thee, taart, limonade of iets anders is ... Zo werken we voor onze koffie en thee samen met Vivasara uit Kortrijk. Zij bieden losse thee, wat veel lekkerder is. Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor? In februari bestaat de zaak vier jaar. Voor mijn carrièreswitch stond ik bijna 20 jaar in
Drink bier voor het goede doel!
“Zonder drank geen klank” In Oostende heeft het sinds kort een nieuwe dimensie. De ganse coronacrisis was en is voor veel mensen in de muziekindustrie een harde noot om kraken. Van geannuleerde tours en optredens tot uitgestelde album releases. Ook de Oostendse bands, dj’s, tourmanagers en geluidstechniekers hebben meer dan ooit jullie steun nodig. Bij Stadsbrouwerij ‘t Koelschip hebben ze er alvast iets op gevonden.
- #Bier
Knapp Lekker Lang biedt tot eind dit jaar gratis soep aan op de Konterdam!
Knapp Lekker Lang vierde in de zomer van 2018 hun 30-jarig bestaan Begin november 2020 kwam het bericht op hun Facebookpagina dat er na 31 jaar een nieuwe uitbater wordt gezocht. Jan en Griet werden daarop overdonderd door de vele mooie en oprechte reacties. Tot er een nieuwe uitbater is, staat het koppel zoals steeds klaar voor de Oostenaar.
Passe Vite voor een gezonde en lekkere afhaallunch
In de Nieuwstraat, die uitkomt op de Visserskaai ga ik buiten coronatijd in de middagpauze graag naar de Passe Vite. Alles vers, in huis bereid door Sofie en co. De stoelen alleen al doen me denken aan school, mijn jeugd , zorgeloos leven. Leuke is, ook tijdens corona kan ik er om een dosis ‘vitamientjes’. De takeaway van deze week belooft opnieuw heel wat goeds. De salade met gebakken kip, feta, paprika en curry leiden me even af van m’n werk. Of misschien ga ik straks toch voor de pasta maison prei, gehakt en tomaat. En een tasje soep sowieso. Die chocolate chip cookie loop ik er in deze tijden wel af.
- #Passe Vite
Frietjes eten op ‘t Hazegras met een mooie blonde!
Twee weken geleden had ik een leuke babbel met Ive van Brouwerij ‘t Koelschip over hun verhaal, de band met Oostende en het bier Blonde Kuif. De ongekroonde blonde Oostendse oppergod van het stripverhaal heeft sinds kort extra charmant gezelschap in de brouwerij.
- #Bier
- #frituur hazegras
Frenchette: lekker eten dat deel je toch graag?
Zes generaties lang warme bakker
Ostensche lukken: geluk zit soms in een klein koekje!
Het begin van een nieuw jaar, daar horen ook ‘lukken’ bij! Een familietraditie die ik maar wat graag verderzet. Zoals in zoveel Oostendse en bij uitbreiding West-Vlaamse gezinnen kwamen er bij ons op 1 januari bij de koffie ‘lukken’ op tafel!
In de kijker
Mommy’s Bastards: “Ik denk wel dat we in Oostende vrij uniek zijn als een badass foodbar”
Voor onze vaste rubriek ‘Eten & Drinken’ trekken we ditmaal naar de Dwarsstraat, in het verlengde van de Witte Nonnenstraat. Op het nummer 10 vind je er Mommy’s Bastards. Mijn Stad Oostende had een babbel met uitbaters Stefan en Kevin. “Wij introduceerden als een van de eersten de Poke Bowl in België.”
Crayon pakt uit met noveenkaarsen voor het goede doel:“Iets positief doen uit een zottigheid”
Xavier Troisi van de Crayon kwam zoals je hier ook al kon lezen met het ludieke idee van het Crayonisme. Nu heeft De Crayon ook haar eigen noveenkaarsen! Bestellen die handel. Oostendse baby’s zijn je nu al dankbaar!
- #De Crayon
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en laat Oostende jou elke week inspireren.
Madam Kroket:”Onze kroketten gaan tot Zuid-Frankrijk. Er is zelfs een klant uit Dubai die ze meeneemt”
Oostende als ongekroonde hoofdstad van de garnaalkroket? Dat vraagt om een babbel met de uitbaatster van één van de vele zaken waar je dat fantastisch lekkere streekproduct kan proeven. Voor wie nog twijfelt over welke kroketjes te serveren aan de feesttafel. Mijn Stad Oostende vroeg Madam Kroket om raad. Ze stuurde ons tot slot met een wel heel smakelijke primeur naar huis.
Albrecht: ”Wat ons vooral onderscheidt is dat we outside-the-box denken”
Niets beter dan de dag en de week starten met een goed ontbijt. Sinds vorig jaar heeft de Hertstraat er met Albrecht een uitstekend adresje bij. Mijn Stad Oostende had een leuke babbel met uitbaatster Elke Albrecht.
- #Albrecht
- #Ontbijt
La Siesta & Stout: ”Het is allemaal al serieus genoeg. We lachen ook graag nog eens.”
Vandaag stel ik jullie graag voor aan twee zaken, gerund door één koppel. Maak kennis met Heidi en Steve van La Siesta en Stout in de Wittenonnenstraat.
Bierrestaurant (H)eerlijk “Aangezien mijn man en ik beiden zeer gepassioneerd zijn door bier en wij steeds aanwezig zijn in de zaak, kunnen wij de klanten perfect bij hun keuze begeleiden.”
Voor ons wekelijkse rubriek ‘Eten en Drinken’ hing ik voor jullie, volledig coronaproof, aan de virtuele toog van Bierrestaurant (H)eerlijk voor een jawel, heerlijke, babbel met Vicky en Kevin.
- #Bier
Koffiebar Oode: “Het is niet alleen de liefde voor de koffie, maar in het algemeen liefde voor een goed product”
Op de hoek van de Aartshertoginnestraat en de Euphrosina Beernaertstraat vind je koffiebar Oode. Twee straatnamen die naar een vrouw vernoemd zijn. Dat vraagt om een fijne babbel met de sterke dame achter deze toffe zaak, Maaike Boury. Vanwaar die liefde voor koffie? Het is niet alleen de liefde voor de koffie, maar in het algemeen liefde voor een goed product, of dit nu koffie, thee, taart, limonade of iets anders is ... Zo werken we voor onze koffie en thee samen met Vivasara uit Kortrijk. Zij bieden losse thee, wat veel lekkerder is. Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor? In februari bestaat de zaak vier jaar. Voor mijn carrièreswitch stond ik bijna 20 jaar in
Drink bier voor het goede doel!
“Zonder drank geen klank” In Oostende heeft het sinds kort een nieuwe dimensie. De ganse coronacrisis was en is voor veel mensen in de muziekindustrie een harde noot om kraken. Van geannuleerde tours en optredens tot uitgestelde album releases. Ook de Oostendse bands, dj’s, tourmanagers en geluidstechniekers hebben meer dan ooit jullie steun nodig. Bij Stadsbrouwerij ‘t Koelschip hebben ze er alvast iets op gevonden.
- #Bier
Knapp Lekker Lang biedt tot eind dit jaar gratis soep aan op de Konterdam!
Knapp Lekker Lang vierde in de zomer van 2018 hun 30-jarig bestaan Begin november 2020 kwam het bericht op hun Facebookpagina dat er na 31 jaar een nieuwe uitbater wordt gezocht. Jan en Griet werden daarop overdonderd door de vele mooie en oprechte reacties. Tot er een nieuwe uitbater is, staat het koppel zoals steeds klaar voor de Oostenaar.
Passe Vite voor een gezonde en lekkere afhaallunch
In de Nieuwstraat, die uitkomt op de Visserskaai ga ik buiten coronatijd in de middagpauze graag naar de Passe Vite. Alles vers, in huis bereid door Sofie en co. De stoelen alleen al doen me denken aan school, mijn jeugd , zorgeloos leven. Leuke is, ook tijdens corona kan ik er om een dosis ‘vitamientjes’. De takeaway van deze week belooft opnieuw heel wat goeds. De salade met gebakken kip, feta, paprika en curry leiden me even af van m’n werk. Of misschien ga ik straks toch voor de pasta maison prei, gehakt en tomaat. En een tasje soep sowieso. Die chocolate chip cookie loop ik er in deze tijden wel af.
- #Passe Vite
Frietjes eten op ‘t Hazegras met een mooie blonde!
Twee weken geleden had ik een leuke babbel met Ive van Brouwerij ‘t Koelschip over hun verhaal, de band met Oostende en het bier Blonde Kuif. De ongekroonde blonde Oostendse oppergod van het stripverhaal heeft sinds kort extra charmant gezelschap in de brouwerij.
- #Bier
- #frituur hazegras