• Eten en drinken

Frenchette: lekker eten dat deel je toch graag?

Eten en drinken |

Frenchette is een zogenaamde gastrobar in de Madridstraat waar je in niet-coronatijden alleen al voor het interieur zou binnengaan. De twee broers zorgen voor allerlei verrassende oude objecten die je ook kan kopen. Maar in de eerste plaats ga ik er uiteraard graag omwille van het lekkere eten dat je gezellig kan delen. Aan de bar alleen al is het zalig om met een goed glas de chefs bezig te zien en de gerechtjes apart te proeven per stuk, voor je aan tafel gaat.

Wat ik er ook leuk vind, is het feit dat er geen vaste kaart is. Volgens de ingeving van de dag wordt er met vaak lokale producten een lekker gerechtje gemaakt. Met steeds voor elk wat wils, van vlees over vis tot veggie.

In deze coronatijden is het interieur en de gastvrijheid tijdens een avondje uit dat wat je moet missen. De takeawayboxen zorgen ervoor dat je van de lekkere gerechten en hapjes niet moet missen. Zoals deze week zie ik onder meer een terrine van konijnenbout, parelhoen en risotto op het takeaway-menu staan. Geef toe, klinkt lang niet verkeerd.

Madridstraat 12
8400 Oostende