• Eten en drinken

Hmmm, kroketjes van Madam Kroket!

Eten en drinken |

Geen Kerstmis zonder kroketjes, he! En laten we in Oostende nu net een geweldig adresje kennen voor originele kroketten. Als het eens een kroket mag zijn met een andere vulling dan puree: Madam Kroket is waar je moet zijn.

In 2016 begon deze zaak als leverancier voor horecazaken, maar door het geweldige succes ervan, werd een jaar later ook een winkel voor particulieren geopend. En gelukkig maar, want het aanbod is er een om van te beginnen watertanden! Van de goed ingeburgerde garnaal- en kaaskroketten met verschillende soorten kaas, kroketten met ham en witloof of kip tot kroketten gevuld met kreeft, krab of langoustines. Zo vindt zelfs iedere moeilijke eter aan de kersttafel een kroket die bij hem past, toch? En wie zich afvraagt wat Nederlanders toch hebben met dat ‘broodje kroket’, die kan het gewoon zelf eens testen, met een broodje garnaalkroket of een broodje kaaskroket.

Naast het smakelijke krokettenaanbod vind je er ook allerlei zeevruchtengerechten, we zitten tenslotte aan de kust. Om je maaltijd af te werken kan je er ook een lekkere fles wijn bij kopen.

Wist je trouwens dat de kroketten allemaal op ambachtelijke wijze gemaakt worden? In 2019 werd Madam Kroket, Fabienne Schroetter, officieel erkend als ambachtsvrouw!

Ga zeker zelf eens langs bij Madam Kroket in de Nieuwstraat 25 in Oostende. Open van woensdag tot zondag, van 9u tot 19u.

Afbeelding © Madam Kroket