• Shopping

La Fille: “Het is een beetje ons kindje, onze passie.”

Shopping |
  • #la Fille

Vlakbij het Casino Kursaal op de centrale Leopold II-laan en met zicht op het Hotel du Parc en het Marie-Joséplein, vind je de dameskledij van La Fille. Wij hadden een gezellige babbel met la fille Nathalie Renotte.

Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor?
Op 1 oktober 2016 openden we de deuren van La Fille. Mijn mama had al 25 jaar lang een kledingzaak. Toen ze zeventig werd, is ze gestopt. Zelf was ik op dat moment al achttien jaar actief in de mode. Ik heb ook veel geluk met mijn man die me van bij het begin volledig steunt om mijn eigen ding te doen.

Hoe verliep die start voor jou?
Van bij het prille begin speelde mijn man met het idee om ook het pand naast het onze in te nemen van zodra de kans zich voordeed. Het oorspronkelijke pand was dan ook wel heel klein. In november van 2019 verhuisden we met La Fille naar het pand net naast de deur. Met een oppervlakte die driemaal zo groot is. Het oorspronkelijke pand hebben we behouden. Daar kan je in het weekend en tijdens de vakanties, mooie stukken uit onze stock kopen en dat tegen een heel voordelige prijs.

Waar staat La Fille voor volgens jou?
Klanten komen bij mij voor het persoonlijke advies, mijn positiviteit en eerlijkheid. Ze zeggen me dat ze aan alles voelen en merken hoe we er mee bezig zijn. Ik denk dat onze mooie mix aan unieke merken La Fille ook die eigenheid bezorgt. Tussen de elf modelabels die wij bij La Fille verkopen vind je zowel Belgische merken als ‘Dame Blanche’ en ‘Happy13’, maar evengoed Scandinavische labels als het Deense ‘Rue de Femme’ en ‘CoCouture’ of prachtige stukken uit de collecties van ‘Alix the Label’ en ‘Yaya’.

Uit alles wat je vertelt klinkt heel wat passie, tot waar reikt die liefde?
La Fille is een beetje ons kindje, onze passie. Iedere dag post ik ook wel iets op Instagram en Facebook! Ik maak ook filmpjes zodat je goed kan zien hoe een kledingstuk toont wanneer je het aanhebt. Daarbij geef ik natuurlijk steeds de nodige uitleg.

La Fille is ook meer dan louter een fysieke winkel heb ik begrepen?
Klopt, sinds januari hebben we ook een webshop, met dank aan het Economisch Huis in Oostende. Ik merk wel dat klanten vaak nadat ze iets op de webshop hebben gezien, toch via een berichtje om meer advies vragen, bestellen en komen passen in winkel.

Voor wie weinig tijd heeft, breng ik de stukken aan huis en kunnen ze zo vrijblijvend passen. Wil je een privé-shoppingavond met vriendinnen , in je kleine bubbel. Kan ook …

Hoe heb jij de lockdown ervaren en de winkel dus dicht was?
Tijdens de lockdown reed ik werkelijk groot Oostende rond om mensen vrijblijvend thuis te laten passen. Reserveren konden ze onder meer via chat. Ik heb daardoor heel wat nieuwe en inmiddels trouwe klanten erbij. Ik ben zo danbaar voor hun steun!

Slotvraagje: op wat ben je het meeste trots?
Onze collecties, onze passie, onze positiviteit en mijn trouwe klanten. En ook zo dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van mijn man, Geert Vanbesien.

Dat zijn hele mooie woorden om af te sluiten. Nog veel succes Nathalie!

La Fille
Leopold II-laan 32
Oostende