• Eten en drinken

La Siesta & Stout: ”Het is allemaal al serieus genoeg. We lachen ook graag nog eens.”

Eten en drinken |

Vandaag stel ik jullie graag voor aan twee zaken, gerund door één koppel. Maak kennis met Heidi en Steve van La Siesta en Stout in de Wittenonnenstraat.

Wanneer zijn jullie gestart met La Siesta en wat deden jullie hiervoor?

Mijn mama heeft La siesta opgestart in 2003. Het was vroeger een Engelse pub. Het uitgangspunt was iedereen een vakantiegevoel kunnen geven en nog steeds is dit de doelstelling!

In 2013 hebben mijn man en ik La siesta overgenomen. Ik werkte toen als psychiatrisch verpleegkundige in de kinderpsychiatrie, een job die ik heel graag deed. Mijn man was vertegenwoordiger in medische apparatuur. Beiden iets helemaal anders dus, maar we waren klaar voor een nieuwe uitdaging.

Er zijn ondertussen wel mondjesmaat zaken veranderd in La Siesta, maar het uitgangspunt is altijd hetzelfde gebleven, GENIETEN in vakantiesfeer!

Jullie openden tijdens de eerste coronagolf een tweede zaak. Vertel daar eens wat meer over. Vanwaar het idee?

Januari 2020 stond het pand van Kaas Haspeslagh over te nemen. Voor ons was dat de ideale locatie. Dicht bij La siesta, een goede ligging en de hele middag zon. Na 7 jaar durfden we een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar we hebben dit ook echt te danken aan een fantastisch team waar we mogen op rekenen.

Twee weken na onze vreugde kwam de eerste coronagolf. Daar hadden we natuurlijk niet op gerekend, maar we bleven wel overtuigd van ons idee. In mei kregen we de sleutel en we zijn enthousiast aan de slag gegaan. Veertig dagen later stond het stoute broertje van La siesta daar te blinken. We zijn het zomerseizoen ingegaan met volle overgave, samen met ons topteam. Natuurlijk is de tweede coronagolf opnieuw een tegenslag. De financiële buffer is nog niet opgebouwd om zulke tegenslagen op te vangen. Maar we laten STOUT niet vallen. We hebben nu de tijd om ons concept verder uit te werken. Wanneer we open kunnen gaan knallen we!

Wat is het concept en hoe verschilt dat van La Siesta?

Stout is zeker een ander concept. Kort gezegd: DURVEN, durven anders te zijn! Het is allemaal al serieus genoeg. We lachen ook graag nog eens. Maar de naam STOUT staat ook voor de speciale bieren die we verkopen. Ons eten is low & slow cooking en alles wordt gemarineerd in bieren, MEGAlekker!

Hoe kunnen mensen tijdens de lockdown bij jullie terecht?

Met La Siesta zijn we tijdens de tweede sluiting direct takeaway opgestart. We hebben geleerd uit de eerste sluiting. In 2020 waren we maar de helft van het jaar open, maar ik blijf positief. Het heeft ook nieuwe inzichten gebracht, nieuwe ideeën. We hebben het concept van de nachoboxen gelanceerd, iets wat we zullen blijven doen.

Wat doen jullie richting Kerst en Oudjaar?

Na het succes van de nachoboxen, zijn we ook gestart met tapasboxen voor nieuwjaar. Een beetje La Siesta bij de mensen thuis. Het vraagt bijna geen werk, opwarmen in de oven, that’s it. De andere gerechten zijn reeds bereid.

Heb je tot slot nog een boodschap voor jullie klanten?

Ik ben onze klanten heel erg dankbaar voor de loyaliteit en de steun, ik kan het niet genoeg zeggen. Dat we maar gauw iedereen kunnen terug zien.

Daar kijken we samen met jullie naar uit. Bedankt voor de fijne babbel!

La Siesta
Wittenonnenstraat 23
Oostende

Stout
Wittenonnenstraat 29
Oostende