• Weetjes

Nieuwe veerboot ‘Raveel ontmoet Ensor’ aangekomen in Oostende

Weetjes |

18 mei 2021 was een grote dag voor de veerverbinding van de Wester- naar Oosteroever. De nieuwe overzetboot ‘Raveel ontmoet Ensor’ voer die dag immers binnen in de Oostendse haven. Bon, ‘werd binnengevaren’ eigenlijk, want de veerboot kreeg een lift van de kustvaarder EEVA.

De nieuwe boot vervoegt waarschijnlijk in het najaar de twee bestaande veerboten die elke dag gratis passagiers vervoeren van de Visserskaai naar het Maritiem Plein en omgekeerd. De bestaande boten kunnen maximaal 50 passagiers vervoeren en door de coronamaatregelen zijn dat er momenteel zelfs maar 30 (waarvan maximum 10 fietsers). De nieuwe boot is met z’n 23 meter lengte en 6,5 meter breedte een stuk groter en zal dan ook tot 100 passagiers kunnen overzetten. De veerboot is bovendien ook een pak ecologischer dankzij het elektrisch voortstuwingssysteem en de zonnepanelen op het dak.

Wist je trouwens dat de huidige veerboten ‘Roger Raveel’ en ‘Het rode vierkant op de zee’ mede ontworpen werden door kunstenaar Roger Raveel? Ook de namen van de kleurrijke boten werden door Raveel himself gekozen.

Wij kijken alvast uit naar ons eerste ritje op de nieuwe veerboot!

Foto © DAB Loodswezen – unofficial