• Wat te doen

Ontdek de gelijkenissen tussen Raveel en Ensor

Wat te doen |

Het James Ensorhuis opent volgende week, op 9 september, de tentoonstelling ‘Raveel ontmoet Ensor. Dit doet het naar aanleiding van de komst van de gelijknamige nieuwe veerboot, die vanaf het najaar passagiers zal vervoeren aan de kust.

Met deze tentoonstelling wil Het James Ensorhuis de gelijkenissen tussen beide kunstenaars in de verf zetten. Hoewel Ensor en Raveel tot verschillende generaties behoorden en verschilden in afkomst en milieu, ziet het museum toch gelijkenissen in hun sterke persoonlijkheden en verbeeldingskracht. Beide heren zetten zich met hun werken immers af tegen de gangbare normen voor de schilderkunst in hun tijd.

Bezoekers van het James Ensorhuis kunnen deze gelijkenissen en de werken van deze twee kunstenaars zelf komen ontdekken van 9 september tot en met 5 december 2021. Bezoek je wel vaker musea? Dan hebben wij nog een tip! Met de museumpas kan je een jaar lang meer dan 200 Belgische musea bezoeken, voor maar €59! Lijkt dit jou interessant? Je kan je museumpas hier bestellen.

Nog een fijn wist-je-datje: ‘Raveel ontmoet Ensor’ is de vierde veerboot die in Roger Raveel-stijl versierd is. De andere drie heten ‘Roger Raveel’, ‘De Nieuwe Visie’ en ‘Het Rode Vierkant op de Zee’. Het was Roger Raveel himself die de kleurrijke boten mocht helpen ontwerpen en de namen ‘De Nieuwe Visie’ en ‘Het Rode Vierkant op de Zee’ gaf!

Foto © DAB Loodswezen – unofficial