• Wat te doen

Ontdek het Oostende van Marvin Gaye

Wat te doen |

Als je al wist dat Marving Gaye in de jaren ’80 een tijdlang in Oostende verbleef om het sterrenbestaan in de Verenigde Staten te ontvluchten, wist je misschien ook dat de monsterhit Sexual Healing hier tot stand kwam. Maar wat weet je nog over zijn periode in het prachtige Oostende? Je kan het allemaal ontdekken in een interactieve, audiovisuele wandeling!

Om te beginnen: wat heb je nodig? Een smartphone en de “Marvin Gaye Midnight Love Tour” applicatie. Deze app vind je in de App Store en Google Play Store, voor €5,49. Daarnaast is een hoofdtelefoon vast handig, om de voice-over zo goed mogelijk te kunnen horen. Deze is ingesproken door Jan Hautekiet.

Je maakt een reis naar de jaren ’80 met archiefmateriaal en leert wel 12 sleutelplekken en de belangrijke personen in het verhaal kennen. Bijvoorbeeld het appartement waar de superster aan zijn hit Sexual Healing werkte. Of hoe hij in contact kwam met ons eigen Oostends icoon Arno! De wandeling zit boordevol boeiende anekdotes en getuigenissen. Je zal ook niet enkel de toeristische buurten verkennen tijdens de wandeling, maar ook plekken als de Warschaustraat, wat de wandeling haar authentieke karakter geeft.

Voor fans van Marvin is dit dus zeker een niet te missen kans om hun held nog beter te leren kennen, maar ook fiere Oostendenaars en muziekliefhebbers kunnen zich op deze manier in een belangrijke periode in de Oostendse muzikale geschiedenis verdiepen. Ook wij hebben ons al wat laten vertellen over Marvins avonturen in Oostende! Wist je dat hij grote fan was van de kippetjes in Taverne Koekoek?

Afbeelding © Toerisme Oostende