• Wat te doen

Ontdek wat er op Open Monumentendag te beleven valt in jouw buurt

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt?

Open Monumentendag in Oostende laat je een duik nemen in de geschiedenis. Je kan de Sint-Annakerk bezoeken, een bezoek brengen aan de restauratie van Reddingsboot 3 en kinderen kunnen de analoge film leren kennen tijdens een leuke workshop.

In Raversyde Atlantikwall geven gidsen doorlopend rondleidingen. In het gedeelte rond WO II kom je meer te weten over de ideologie en propaganda van het nazi-regime tijdens WO II. In het gedeelte rond WO I leer je op een interactieve manier over de kustverdedigingsmechanismen voor de oorlog op zee. Ook voor de jongsten is er een familierondleiding op maat voorzien, waar ze op een speelse manier bijleren over de Eerste Wereldoorlog.

In ANNO 1465 wordt er nog wat verder teruggegaan in de tijd. In de middeleeuwse huisjes van Walraversijde kan je het dagelijkse leven in die tijd ervaren door de living history group ‘Het Gruuthuse Huishouden’, die de huisjes bewoont. In het bezoekerscentrum kan je een bezoek brengen aan een Spaans militair kamp tijden het Beleg van Oostende en zelf het leven van een soldaat ervaren.

De echte avonturiers kunnen zich een monumentenwachter wanen en de molen van Stene aan een touw door het raam afdalen. Het volledige activiteitenprogramma vind je hier.

© Open Monomentendag