• Eten en drinken

Oostende wil dé Belgische ‘veggiestad’ worden

Eten en drinken |

De Stad Oostende begon eerder al met ruimte te geven aan duurzame en lokale voedselproductie. Denk maar aan de Tuinen van Stene. Een grote kweek- en pluktuin die bijdraagt tot het versterken van de korte keten en gezonder eten en leven voor iedere Oostendenaar. Binnen dat grotere project ‘Oostende Oogst’, wil Oostende nu de ‘VeggieChallenge’ aangaan.

De ‘VeggieChallenge’ gaat overal ter wereld van start op 1 maart. De VeggieChallenge en gelijknamige website inspireert mensen om een maand lang minder vlees of vis te eten, maar vooral méér groenten! Zo krijg je tips voor je boodschappenlijstje, hoe je je kinderen groenten kan leren eten, recepten, … Het heeft dus in de eerste plaats tot doel om aan te tonen wat de positieve effecten zijn van gezonder eten. Veel meer dan tegen bijvoorbeeld tegen lekkere dingen als vlees en vis.

De VeggieChallenge reikt ook een prijs uit aan de Belgische stad met de meeste ‘Veggie Burgers’ – het hoogste percentage deelnemende inwoners. De Stad Oostende zal onder meer ook inspirerende workshops geven rond huisgemaakte gerechten voor het stadspersoneel en de Oostendse bevolking.

Binnenkort geraakt hierover meer bekend.