• Wat te doen

Oostendse cultuurhuizen ondersteunen hoorspel voor de zorgsector!

Wat te doen |

Mensen laten genieten van cultuur in tijden van corona vraagt extra denkwerk. Drie Oostendse culturele partners kwamen tijdens de eerste lockdown al op het idee om cultuur aan huis te brengen. Zo traden onder impuls van De Grote Post, Theater aan Zee en kleinVerhaal vorig jaar al diverse artiesten op voor bewoners en personeel van de woonzorgcentra die alles vanachter het raam konden bewonderen. Gesterkt door de vele positieve reacties zochten deze cultuurhuizen naar een nieuw project. Ditmaal voor een ruimer project waarbij ook scholen, ziekenhuizen, jeugdinstellingen, maar evenzeer jij en ik van een beetje cultuur kunnen genieten.

Tijdens de brainstormsessies kwamen ze uit bij de voorstelling ‘Zoutloos’ uit 2014 van Studio Orka. Het toneelstuk lijkt zich uitstekend te lenen tot een hoorspel. Het verhaal draait rond de bejaarde én jarige dame Palmira. Het stuk gaat over liefde en geluk, maar evengoed over een waardig leven op het einde van dat mensenleven. Nog breder is ‘Zoutloos’ te bekijken of te beluisteren in dit geval als een warme oproep om even stil te staan bij de ouderenzorg.

Het luisterspel wordt gebracht door de originele cast met namen als Dominique Van Malder, Tania Van der Sanden, Ilse De Koe, … de verteller van dienst is de andere helft van Radio Gaga, Joris Hessels.

Radi’O Zoutloos, want zo heet het luisterspel officieel gaat in de woonzorgcentra en ziekenhuizen op 28 februari in premiere via Radio Melinda en Radio Noordzee. Stem op 2,3,4,9,10 en 11 maart zeker af op deze zenders, telkens vanaf 18u. Wil je het ganse hoorspel integraal beluisteren, surf dan op 21 maart, de Dag van de Zorg, naar de website van de Grote Post.