• Eten en drinken

Oostendse garnalen

Eten en drinken |
  • #garnalen

Oostendse garnalen worden gevangen door schepen die maximaal 24 uur op zee vertoeven. De garnaal wordt volgens een oud recept aan boord gekookt in zeewater met extra zeezout en meteen verpakt onder beschermende atmosfeer. Er worden geen bewaarmiddelen toegevoegd

Oostendse garnaalkroketten

Barbara Sarafian neemt topchefs Willem Hiele en Olly Ceulenaere mee langs drie Oostendse restaurants om hun unieke garnaalkroket te proeven. De chefs gaan de challenge aan om de garnaalkroket van Le Bassin, Plassendale Restaurant en Bistro Belle de Jour zo goed mogelijk na te maken.

Garnaalkroketten eten in Oostende

Lees onze post over Madam Kroket

Garnalenweetjes

Als rasechte Oostendenaars zijn we natuurlijk verzot op garnaaltjes. Dankzij www.dekust.be leerden we heel wat bij over de ‘kaviaar van onze Noordzee’. Die kennis willen we jou natuurlijk ook bijbrengen. Dus daarom even een opsomming van hun leuke weetjes!

– Garnalen moeten ritselen, knetteren. Als je ze makkelijk kan pellen (zij die het ook echt kunnen 😉 dan weet je dat ze vers zijn en perfect gekookt.

– Verse garnalen herken je aan hun glanzende, gladde schaal. Die wordt steeds doffer en ruwer naarmate ze hun versheid verliezen. Verse garnalen ruiken ook naar de zee: fris en ziltig. Nog een test om te weten of een garnaal vers is: Als je op de kop duwt, dan moet die stevig en knapperig zijn. Een garnaal met een zachte kop is niet dagvers.

– Zelf mee garnalen vissen kan met de vissersboot Crangon.

– De gemiddelde lengte van de Noordzeegarnalen is 5 tot 7 centimeter. Ze hebben een doorschijnend lichaam en zijn grijsbruin van kleur.

– Garnalen kunnen drie jaar oud worden.

– Het echte garnalenseizoen zeg maar, begint in september.

Voila! De volgende keer dat je garnalen eet kan jij bij jouw tafelgezelschap uitpakken met deze leuke weetjes!

#mijnstadoostende #lovelocal #weetjeswoensdag