• Eten en drinken

Oostendse mosselen worden geoogst: “e kienderkloefe groot”

Eten en drinken |
  • #Mosselen

Oostendse mosselen: lang leek het een commerciële droom. Na vijftien jaar van experimenteren met het kweken van mosselen in de Noordzee, is het zover. De Oostendse reder Willy Versluys is er met zijn bedrijf Brevisco in geslaagd om de mosselteelt op de Noordzee tot een commercieel rendabele activiteit uit te bouwen.

De Oostendse mosselen die groeien op ‘mossellijnen’, worden momenteel geoogst in Franse wateren met weliswaar de verankeringstechnieken van het Oostendse Brevisco.

Verwacht wordt dat een eerste oogst zo’n 15 à 20 ton aan Oostendse mosselen oplevert. Wie de Oostendse mossel al proefde heeft het over grote mosselen met een lekkere zilte smaak. De Oostendse mosselen worden via de Vlaamse Visveiling in de (groot)handel verdeeld en zijn ook te koop in de Fish Food & Meet Market De Cierk op de Oostendse Oosteroever.