• Wat te doen
  • Weetjes

Oostendse regenboogvlag bestaat uit 3.000 papieren bootjes

Weetjes |

Wow, heb jij de originele regenboogvlag van Oostende al gezien? De zeedijk werd uitgedost met maar liefst 3.000 papieren bootjes in het kader van de internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ook wel bekend als IDAHOT.

Op 17 mei is het traditioneel IDAHOT. Ook in Oostende besteden ze aandacht aan deze dag. Zo hangt er een regenboogvlag aan het stadhuis en op het Wapenplein en vind je een originele maritieme bootjesvlag aan de zeedijk ter hoogte van het Casino. Dat laatste is een project van de Stad Oostende, Çavaria en leerlingen van de Oostendse GO!-scholengroep (GO! Athena campus Pegasus). Op elk van de 3.000 gevouwen bootjes staat bovendien een boodschap van liefde. Extra leuk: je kan er ook je eigen bericht aan toevoegen!

De leerlingen van GO! Athena gingen bovendien nog een stapje verder. Op de verhalenroute 'liefdeantigifcentrum' luister je naar getuigenissen van jonge LGBTI+-ers uit regio Oostende. Wil je deze ontroerende route ook afleggen en beluisteren? Surf dan naar http://bit.ly/liefdeantigifcentrum.

Foto © Elien Derynck en Yves Aerts