• Eten en drinken
  • Shopping

Originele chocoladecreaties van Oostendse bodem

Shopping |

Laten we eerlijk zijn, mij mag je op elk moment chocolade geven. Toch kan ik het niet ontkennen: rond Pasen smaakt chocolade toch nog net dat tikkeltje beter. Zeker voor originele chocoladecreaties zoals die van Chocolaterie Olivier Willems heb ik een enorm zwak!

Ondanks corona was het voor Olivier Willems toch een druk jaar. In april vorig jaar lanceerde hij in volle lockdown de “Volhouden Box”. Die doos zat vol met paaseitjes met emoji’s en kan je bewonderen op de foto. Ook nu nog kan je een “Smiley Box” kopen bij de chocolatier. Daarnaast stelde hij ook zijn nieuwe ginpralines voor op basis van Tarquin’s Cornish Dry gin en bracht hij een mooie hommage aan James Ensor. Geen wonder dus dat hij door Gault&Millau beloond werd voor zijn creativiteit met de award van “Chocolatier van het jaar 2021”.

Willems startte op zijn 21e met de chocolaterie met open atelier en kiest er bewust voor om zoveel mogelijk met fairtradechocolade te werken. Ondertussen genieten we al meer dan 25 jaar van zijn creatieve en originele chocoladecreaties. Ik weet al waar ik langsga om mijn voorraad paaseieren in te slaan! 🐇😋

Wat vind jij het lekkerste product van de chocolatier?

Foto © Olivier Willems Chocolatier