• Eten en drinken

Pastalicious: ”Toen we het pand in Oostende kwamen bekijken, wisten we direct dat dit een toplocatie is”

Eten en drinken |

In de Hertstraat is er sinds kort de zaak Pastalicious van Nick Deforce en Ineke Anckaert. Wij hadden een gezellige babbel met de uitbaters van deze gloednieuwe zaak over de liefde voor pasta en sinds kort voor Oostende.

Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor?

De foodbar is op 5 maart geopend. Ons openingsweekend was meteen goed. Wij runnen een cateringzaak met 3 foodtrucks waarmee we in niet-coronatijden op privéfeestjes (communies, babyborrels, verjaardagen, trouwfeesten,…) staan. Daarnaast vind je ons tijdens de zomermaanden ook op de avondmarkten terug langsheen de kust.

De coronacrisis was dan de aanleiding om met de zaak te starten?

Wij speelden al van voor de coronacrisis met het idee om ons foodtruckconcept uit te breiden met een vaste foodbar. Toen de eerste lockdown kwam, beslisten we om onze plannen eventjes on hold te zetten. Omdat het thuiszitten ons te lang duurde, beslisten we enkele maanden geleden toch om uit te kijken naar een vaste stek. Toen we het pand in Oostende kwamen bekijken, wisten we direct dat dit een toplocatie is. De heel bekende buren van Gelato Maxzims, Lily’s en The Catch vormen een grote meerwaarde. We zijn blij er deel van uit te maken.

Waarin verschilt het aanbod met dat van de foodtrucks die jullie runnen?

Bij onze trucks hebben we voor de klanten pasta, 8 verse huisbereide sauzen en 2 soorten kaas. Hier in de foodbar is ons aanbod veel uitgebreider. Hier bieden we standaard ook glutenvrije en volkoren pasta, courgetti, lactosevrije sauzen, koolhydraatarme opties, veel keuze voor vegetariërs en vegans. Met 24 toppings, dus zeker voor elk wat wils. Al onze sauzen worden bij ons ook telkens vers en huisbereid gemaakt. Met bij dit alles extra oog voor ieders gezondheid.

Waar maken jullie nog het verschil?
Verder proberen we zo ecologisch mogelijk te werken. Bovendien werken we met biologisch afbreekbare producten. Wij willen ons steentje bijdragen aan het klimaat en we weten dat mensen dat ook echt wel appreciëren. Voor dit alles blijven onze prijzen ook heel erg democratisch. Met een heel gezellige inrichting en een zomerterras willen we eens corona voorbij is, het ganse jaar rond mensen ontvangen.

Hoe kunnen mensen tijdens de lockdown bij jullie terecht?
Mensen kunnen heel gemakkelijk en snel een pasta komen ophalen om mee te nemen en er kan ook besteld worden via de grote deliveryplatformen. Wij zijn terug te vinden op Takeaway.com, Deliveroo en Uber eats.

Bedankt voor de fijne babbel. Wij hebben alvast zin gekregen in zo’n heerlijke pasta. Veel succes!

Pastalicious
Hertstraat 1
Oostende