• Shopping

Pied de Poule:”Je kunt tegenwoordig alles online vinden, maar onze combinaties creëren we zelf”

Shopping |
  • #Damesmode

Oostende is een echte shoppingstad. Deze week gaan we langs bij Pied de Poule. Een zaak voor damesmode die na vijftien jaar niet meer weg te denken is. Maak kennis met de vrouw achter Pied de Poule, Lindsey Standaert.

Wanneer ben je met Pied de Poule gestart en wat deed je hiervoor?
Ik ben gestart met de zaak in februari 2006. Ik was afgestudeerd als interieurarchitect, maar vond niet meteen een passende vacature waar ik kon starten. In afwachting heb ik dan een jaar in een boetiek in Knokke gewerkt en had meteen de smaak te pakken.

Vanwaar de stap richting een eigen zaak?
Ik wou gewoon zelf iets starten. Ik kom ook uit een familie van zelfstandigen. Het heeft er misschien mee te maken. Mode, kunst, architectuur, waren altijd al mijn interesses. Nu bijna vijftien jaar bezig en ik leer nog elke dag bij.

Jullie hebben een mooie fysieke winkel, maar ook een uitgebreide webshop begrijp ik?
Ik was een webshop gestart in 2010. In een ‘tijdperk’ waarin Facebook nog in zijn startblokken stond, net als instagram. De webshop is pas echt beginnen draaien na een jaar of zes.
Ik was wel blij dat ik die webshop had in een jaar zoals 2020. De klanten hebben de weg al gevonden, maar ik bereik ook nog elke dag nieuwe klanten, vooral door social media. De webshop is dit jaar mijn redding. Meestal versturen we pakjes naar Belgische klanten, maar toch 10% ook naar het buitenland. Van Frankrijk tot Amerika, tot Japan. Dankbaar dat social media bestaat.

In Oostende zijn er nog wel plekken waar je goed kan shoppen. Wat onderscheidt jullie?
Wat de zaak onderscheidt van andere boetiekjes? Misschien de (persoonlijke) styling en de niet altijd ‘commerciële’ selectie kledij. We hebben onze eigen identiteit en doen gewoon ons ding. Wel erg Scandinavisch (Deens) qua styling. Geen mainstream. Daarvoor komen de klanten ook zeggen ze ons. Je kunt tegenwoordig alles online vinden, maar onze combinaties creëren we zelf. Wellicht onze ‘troef’.

Julllie zaten vroeger op een andere plek in Oostende. Wat is de grote voordeel van de huidige locatie?
Mijn winkel was tien jaar in de Rogierlaan en nu vijf jaar in de van Iseghemlaan 88. Het pand heeft meer visibiliteit en ik bereik meer tweedeverblijvers op de huidige locatie. Het is een pand met veel etalage doordat er 2 ingangen zijn, aan 2 straatkanten. Dat zorgt voor extra veel daglicht, wat ideaal is voor de kleuren van de kledij en ook om er te werken. Ik hou niet van donkere ruimtes.

Wat doen jullie extra in deze eindejaarsperiode?

We focussen ons vooral ook op de leuke cadeautjes die je kunt vinden in de shop. Van kaarsen tot juwelen tot allerlei accessoires waar wij, dames, gek op zijn!

Bedankt voor de leuke babbel en nog veel succes Lindsey!

Pied de Poule
Van Iseghemlaan 88
Oostende