• Shopping

Rudy’s Music Shop: einde van een tijdperk

Shopping |

Rudy’s Music Shop in de Kerkstraat sluit eind januari de deuren. Voor heel wat Oostendenaars die op school blokfluit moesten spelen, maar ook veel muziekliefhebbers, was dit een bekend adres. Al sinds midden de jaren zeventig kan je er terecht voor het kopen van een instrument, een herstelling of partituur. Het is denk ik vooral omwille van het deskundige advies dat veel Oostendenaars er graag gaan. De uitbaters Martine en Guy Van Eeckhaute zagen hoe hun ouders de winkel in de jaren tachtig overnamen en traden vervolgens in hun voetsporen. Vroeger was de winkel in Nieuwstraat waar nu Primeurs Achiel is, maar sinds negentienzevenentachtig vind je Rudy’s Music Shop in de Kerkstraat.

Broer en zus willen het stilaan wat rustiger aandoen en stoppen met de winkel. Maar dan doen ze niet voor ze hebben uitgepakt met een stevige uitverkoop. Het zijn solden, maar als je ziet wat de kortingen zijn, dan mag je van supersolden spreken.

Vanaf februari blijft Guy wel actief in de business. In Gistel opent hij de Muziekboetiek waar je allerhande snaarinstrumenten zal kunnen kopen, onderhouden en herstellen.

Als je dus een muzikaal koopje wil doen, niet twijfelen.