• Eten en drinken

Special “Bruis in de stad”: tips voor de Oostendse horeca

Eten en drinken |

The wait is over! Op 8 mei treedt het buitenplan in werking en mogen de terrassen terug open. Eindelijk een lichtpuntje in de duisternis. Hoog tijd om de stad terug te laten bruisen en daar wil 'Mijn Stad' ontzettend graag bij helpen! We hebben dan ook een lijstje opgesteld van must-do adresjes waar je sowieso terechtkan op het terras. Zo wordt Oostende opnieuw een stad vol pit!

Bruisende smaken

Brasserie Alfons: Je geniet van drie keer zo veel sfeer en gezelligheid op de maar liefst drie terrassen van Brasserie Alfons. Een bezoekje aan de brasserie belooft comfort, gezelligheid en vooral lekker eten. Het overdekte terras is doorlopend open en je bent er welkom voor zowel een kopje koffie als een uitgebreide maaltijd.

Beachbar Chiri: Ontdek de nieuwste strandbar van Oostende aan het Groeistrand. De dromerige hangstoelen nodigen je meteen uit om je neer te vleien voor een bezoek. Ook de andere tien beachbars en het Q Beachhouse wachten op jou!

Brazzaville: De Oostendenaars die het terras van Brazzaville al ontdekt hebben, moesten misschien al opstaan met een kater. Er staan namelijk meer dan zestig cocktails op de kaart! Meer dan genoeg dus om een leuke middag of avond te beleven.

Tearoom Cheers: Brasserie Cheers zit in een nieuw jasje. Niet alleen zijn de straatwerken in de Adolf Buylstraat sinds kort afgelopen en geniet je er van een vernieuwde straat, ook het uitgebreide en verwarmde terras en de menukaart werden er vernieuwd!

‘t Waterhuis: Het zag er even naar uit dat restaurant ‘t Waterhuis niet mocht opengaan omdat het terras werd afgekeurd. Gelukkig kregen ze er toch groen licht en werd het terras geopend op zondag 9 mei. Je kan er genieten van een drankje en tapas.

Runway 26=08: Op dit terras geniet je evenveel van het uitzicht als van de menukaart. Zoals de naam al doet vermoeden geniet je er immers van uitzicht op de luchthaven van Oostende-Brugge. Van een uniek zicht gesproken!

Café De Volksbond: Sinds zaterdag is er opnieuw wat beweging in het Oostendse caféleven. Bij de mannen en vrouwen van de Volksbond is dat niet anders. Een uitgebreid terras dat, volledig volgens de regels, plaats biedt aan schoon volk. Genieten van een frisse pint of ‘e smoefeliengsje’ en op een katholiek uur thuis.

Rooftop bar Cappuccino Oostende: Geniet je wel eens graag van een mooi uitzicht terwijl je in een leuke sfeer een cocktail of mocktail drinkt? Dan zorgt de hotspot Cappuccino Oostende gegarandeerd voor een leuke uitstap!

Barkedeine: Drie keer zo veel genieten met maar liefst drie nieuwe terrassen! Je hebt er bovendien uitzicht op het golfterrein en het nieuwe zwembad.

Le Bassin: De Barkedeine en Brasserie Alfons zijn niet de enige horecazaken in Oostende die maar liefst drie terrassen ter beschikking hebben. Ook Le Bassin kan immers met die troef uitpakken. Vanaf 8 mei vliegen ze er bij het gezellige familiehotel slash brasserie dan ook weer volledig in.

The Catch: Geniet van cocktails en vers seafood in deze gezellige hotspot in de Hertstraat. De vis is er trouwens dagvers!

Den Artiest: Genieten van goede grillgerechten doe je in dit adresje in de Kapucijnenstraat. Je plaatsje reserveren is hier geen overbodige luxe, want het terras zit al vol tot 14 mei!

Pastalicious: Na de foodtruck van Pastalicious heeft de zaak sinds 4 maart 2021 nu ook een vaste vestiging in Oostende. Ook Herr Seele is fan van de pastabar!

Crayon: Ben jij ook een aanhanger van het Crayonisme? Dan ben je er vast als de kippen bij op 8 mei om 8 uur op het gezellig zonneterras van dit muziek-, kunst- en praatcafé!

La Siesta: Ook bij La Siesta openen ze opnieuw de deuren op 8 mei. Heidi en Steve werken zonder reservatiesysteem, ideaal voor een spontaan terrasje dus!