• Eten en drinken

‘t Waterhuis voorzag Oostende eeuwenlang van drinkbaar water

Eten en drinken |

Het zag er even naar uit dat restaurant ‘t Waterhuis niet mocht opengaan omdat het terras werd afgekeurd. Gelukkig kregen ze er toch groen licht en werd het terras geopend op zondag 9 mei. Je kan er genieten van een drankje en tapas.

Het terras van ‘t Waterhuis is geopend bij mooi weer vanaf 9u. Omdat de luifels er niet dicht mogen, kan je er dus niet heen als het regent. Ook de menukaart is in dit kader aangepast. Het wordt dus nog even wachten voor we weer kunnen smullen van een spaghetti op z’n Oostends, maar we kunnen wel al een drankje en wat tapas bestellen. Aangezien je er niet kan reserveren, is een spontaan terrasje hier zeker mogelijk.

Weet je trouwens al waar de naam van deze zaak vandaan komt? Wel, de naam verwijst naar de rol die deze locatie eeuwenlang speelde bij het voorzien van drinkbaar water! Al in 1632 verkocht ene Guillaume Van Dycke hier immers al drinkbaar water aan brouwers en de stad zelf. Het Waterhuis zou bovendien jarenlang het monopolie hebben op de verkoop van drinkbaar water aan de schepen. Pas in 1923 kwam er een einde aan deze eeuwenlange traditie. Vanaf dan werd Oostende immers aangesloten op de aanvoerleiding van drinkbaar water uit de rivier Bocq.

P.S. Benieuwd naar een oude foto van deze historische locatie? Neem dan een kijkje naar ons artikel ‘t Waterhuis: eeuwenlang leverancier van het Oostendse drinkwater.

📍 Vindictivelaan 35, 8400 Oostende

Foto © ‘t Waterhuis