• Eten en drinken
  • Nostalgie

Taverne Koekoek, een bijzonder kiprestaurant in Oostende

Nostalgie |

Wie zegt dat je aan de kust enkel vis of zeevruchten kan eten? In de Langestraat in Oostende kan je heerlijk gaan eten bij Taverne Koekoek. Een kiprestaurant waar het eten zo heerlijk is dat de gasten er hun vingers bij aflikken. Letterlijk, want eten doe je er zonder bestek.

De zaak werd in 1971 opgericht door Marie-Thérèse Aerts en wordt ondertussen geleid door de volgende generatie. In 2016 nam zoon Ronald Blomme namelijk de fakkel over van moeder Marie-Thérèse. Door het succes van de zaak was een uitbreiding noodzakelijk, waardoor er nu zo’n 300 extra gasten kunnen plaatsnemen.

Verantwoordelijk voor dit succes en hun absolute troef? Eenvoud. Eten doe je hier met je handen, bestek is er niet. Kieskeurig hoef je ook niet te zijn, want op het menu staat enkel kip. Door het geheime kruidenrecept en de kwaliteitsvolle kip is er echter niemand die daarover zal klagen. Voor vegetariërs is er wel een vegetarische ravioli aan het menu toegevoegd.

Dat Taverne Koekoek niet zomaar een kiprestaurant is, bewijzen volgende feitjes, waar het restaurant dan ook graag mee uitpakt op haar website.

  • Van de opening in 1971 tot in 2009 was het restaurant altijd open en had het dan ook geen permanente sloten op de deur. Slechts één keer, in 1986, naar aanleiding van het Heizeldrama, was Taverne Koekoek één uur lang gesloten.
  • Het restaurant had in 1976 een eigen rallyteam dat successen boekte op internationale toernooien.
  • Marvin Gaye, de bekende zanger, was tijdens zijn periode in Oostende in 1981 een trouwe klant van de zaak

Afbeelding © Beeldbank Kusterfgoed