• Wat te doen

Tips voor een leuke kerstvakantie met de kids!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. Samen naar de bioscoop

Er zijn onlangs weer wat toffe kinderfilms uitgekomen en er worden er binnenkort nog verwacht! Denk maar aan Nachtwacht 3, Sing 2 en de nieuwe Disney-film Encanto. Goed idee om ze deze vakantie te zien, toch? Bekijk hier welke familiefilms er allemaal in de bioscoop te zien zijn!

2. Schaatsen tijdens Winter in het Park

Het Leopoldpark in Oostende is weer een gezellig, winters paradijs! De vijver is omgetoverd tot een ijspiste, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. Daarrond zijn er verschillende houten chalets met typische kerstartikelen en is er allerlei animatie voorzien! Naast de schaatspiste is ook een bar voorzien waar je je kan opwarmen aan een heerlijk warm drankje, zoals warme chocomelk. 😋 Reserveer zeker een plekje via Winter in het Park!

3. Hangtime!

Mag het iets actiever? Probeer dan zeker eens Hangtime! 1000 m² aan trampolines, een reuzeballenbad en ook een felgekleurde speelruimte voor de allerkleinsten. Door extra’s zoals basketballkorven, dodgeball en foampits is er aan uitdaging geen gebrek! Bonus: ‘s avonds zullen ze snel in slaap vallen.

4. Nooit te jong om te leren

Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! In Oostende zijn er tal van leuke musea en zelfs de stad zelf is een beetje een openluchtmuseum, dankzij alle streetartkunstwerken die je er kan vinden. Breng een bezoek aan het Mu.ZEE, het James Ensorhuis, Fort Napoleon, Raversyde, de muurschilderingen in de stad, of één van de talrijke andere leerrijke bezienswaardigheden. Krijgen ze er maar geen genoeg van, dan kan je met al die nieuwe kennis nog iets doen achteraf, zoals een eigen kunstwerk maken van alles wat je gezien hebt! Voor de allerkleinsten loopt trouwens nog steeds de Tik Tak-expo in Fort Napoleon.

5. 1,2,3 Mars!

Wist je dat er ook heel wat leuke wandelroutes zijn die je langs heel wat leuke Oostendse plekjes brengen? Er zijn er zelfs enkele die speciaal op maat van kinderen zijn samengesteld. Zoals bijvoorbeeld Kapitein Panekazak, de maritieme gids van Oostende, die je meeneemt op audiotour naar de bekendste plekjes van de stad. Met de stemmen van enkele bekende acteurs. Of je kan een echte speurder worden met het Mariakerkemysterie! Kunnen jullie ontdekken wie het duurste masker van James Ensor heeft gestolen? Voor wie graag de beste dansmoves bovenhaalt is er een echte TikTokTour!

6. Naar de kinderboerderij!

Waar zitten die dierenliefhebbers? Kinderboerderij De Lange Schuur is misschien precies wat je nodig hebt voor een leuke dag! Deze boerderij aan de rand van Oostende is openbaar domein en vrij toegankelijk.

We hopen dat je met deze tips al wat inspiratie hebt opgedaan, maar als je nog steeds op zoek bent, dan nog dit: Op de website van Visit Oostende kan je alle leuke activiteiten voor kinderen bekijken, voor verschillende dagen. Veel plezier!

Afbeelding © Winter in het Park