• Eten en drinken

Vier nieuwe West-Vlaamse streekproducten dankzij Oostendse Deschildre Streekproducten

Eten en drinken |

Midden maart werd West-Vlaanderen enkele streekproducten rijker. Tien nieuwe producten kregen toen immers de erkenning ‘100% West-Vlaams streekproduct’. Maar liefst vier van deze nieuwe streekgerechten zijn het werk van het Oostendse Deschildre Streekproducten.

Deschildre Streekproducten startte als Slagerij Deschildre in 1976. Willy en Rita vestigden hun slagerij in de Belle Epoquewijk in hartje Oostende. Ondertussen zet zoon Karel de zaak verder onder de naam Deschildre Streekproducten aan het Maritiem plein. Via een doorkijkraam in de winkel kan je rechtstreeks de productie van huisgemaakte charcuterie bekijken. De ambachtelijke winkel verkoopt naast charcuterie ook typisch Belgische streekproducten.

Karel toont via zijn uniek aanbod vleesproducten met zeewier aan dat hij innovatie combineert met zijn Oostendse roots. Het zeewiergamma ontstond in samenwerking met Seaweedchef Donald Deschagt en bevat zeesaucisse, boudin de mer, noothammetje, zeehammetje, zeepaté en zeekieken. De laatste vier producten zijn nieuw en werden bekroond met het label ‘100% West-Vlaams streekproduct’.

Wat vind jij van het zeewieraanbod?

Foto © Deschildre Streekproducten