• Wat te doen

Vier Pasen en Kerstmis dit jaar op 19 september tijdens de Oostendedag!

Wat te doen |

Dat het op zondag 19 september Autoloze Zondag is, dat wist je misschien al. Maar wist je dat het voor de Oostendenaars nog net iets feestelijker wordt? Die dag wordt dit jaar immers ook de Oostendedag en er wordt heel wat toffe animatie voorzien.

Acht ontmoetingscentra in de stad worden elk ingekleed in de sfeer van één van de feesten die we het afgelopen jaar niet uitbundig kunnen vieren hebben. Kerstmis, Pasen, Carnaval of Halloween: dit jaar valt het in Oostende allemaal op zondag 19 september! De ontmoetingscentra zijn verbonden door een fietsvriendelijke route. Tussen 13u en 16u kan je zelf kiezen om ze allemaal te bezoeken of enkel deze waar jouw favoriete feesten gevierd worden.

De Oostendedag wordt afgesloten met een groot slotfeest in de Wellington Hippodroom. Ook daar worden tussen 16u en middernacht verschillende activiteiten voorzien. Kom luisteren naar optredens of naar (bijna) vergeten Oostendse verhalen. In de stallingen kan je een fototentoonstelling bezichtigen en terugkeren in de tijd naar het Oostende van weleer, met de films van Henri Storck. Daarnaast kan je er ook genieten van animatie, een parade en heerlijke hapjes en drankjes.

Ben je al helemaal in een feestelijke stemming bij dit vooruitzicht? Lees hier alle belangrijke informatie!

Afbeelding © Stad Oostende