• Weetjes

Wie is jouw krak van het jaar in Oostende? Stem vóór 9 januari!

Weetjes |

De Krant van West-Vlaanderen ging ook dit jaar weer in heel West-Vlaanderen op zoek naar mensen die zich in 2021 positief lieten opmerken binnen hun gemeente. Ook in Oostende werden vijf toppers genomineerd en jij mag beslissen wie dé krak van 2021 wordt! Breng vóór 9 januari 2022 jouw stem uit en maak kans op Samsung Galaxy s20 FE smartphone ter waarde van 649 euro!

Welke kandidaat-kraks zijn er genomineerd in Oostende?

Quinten Bossche (Oostende): Quinten haalde in april van dit jaar de wereldtitel jetski in Thailand. Dat deed hij al vele malen eerder, maar in 2019 verloor Quinten zijn been. “Niemand – ook ik niet – had verwacht dat ik ooit nog een wereldtitel zou pakken. Deze nominatie is de kers op de taart voor het harde werk tijdens de revalidatie.

Mieke Drossaert (Oostende): Mieke is een kunstenares in schilderijen, glaswerk en hedendaagse wandtapijten. Je kan haar kennen van ‘Colour Full People’, TINY*-people, de illustraties in de prentenboeken van auteur Eddy Surmont en haar deelname aan de vorige editie van The Crystal Ship. “Ik blijf bezig. En het woord oud, dat wil ik niet horen of zien!

Raf Langenaekens (Aartrijke): Raf is een Oostendse huisarts die zijn job als huisarts even on hold zette. In plaats daarvan werd hij, voorgedragen door de huisartsenkring, voorzitter van de eerstelijnszone Oostende-Bredene. “Deze nominatie gaat recht naar het hart van duizenden mensen en zeker ook naar de medewerkers en de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum.

Geert Ollieuz (Oostende): Geert heeft twee grote passies: zingen en strips. Je kan hem kennen van verschillende organisaties en verenigingen. Het ondertussen verdwenen parochiekoor van Konterdam, het multicultureel koor Matondo… Maar ook de stripofielenclub ‘De Lustige Kapoentjes’, het jazzorkest The Ostend Street Orkestra en vzw kleinVerhaal. “Het spreekwoord ‘Zingen houdt je jong’ is zeker op mij van toepassing.

Nathalie Tahon (Oostende): Nathalie trok al 15 keer naar de door overstromingen getroffen gebieden in de ardennen. Ze bakt er vis, deelt er goederen uit en steekt de mensen er een hart onder de riem. “Eens je ter plaatse bent geweest laat het je nooit meer los. Elke keer opnieuw is er een stem die me zegt dat ik terug moet en zo lang dat nodig is, ga ik terug.

Wie mag van jou de Krak van Oostende 2021 worden? Laat het weten via https://kw.be/krak!

Afbeelding © Krant van West-Vlaanderen