• Shopping

World of Rascals: ”Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen op hun gemak zijn als ze de winkel binnenkomen”

Shopping |
  • #schoenenwinkel

Melissa Moens is de sterke vrouw achter de kinderschoenenwinkel World of Rascals in de Wittenonnenstraat. “Het kan hier soms heel luid en chaotisch zijn maar zo hebben we het graag!” Lees opnieuw een leuk verhaal van een Oostendse winkelier met tonnen passie.

Hoe kom je bij het idee om een kinderschoenenwinkel te beginnen?
Ik heb een bachelor in hotelmanagement op zak en daarvoor had ik koksschool gedaan. Iets wat toen mijn droom was, maar met de jaren is dat veranderd. Ik ben mijn passie voor mode gevolgd en overgestapt naar de fashionwereld, waar ik terecht kwam als verantwoordelijke in modezaken. Toen mijn zoontje geboren, ging dat over op hem 😊.
Ik vond dat er in die tijd in Oostende geen aanbod was voor kwalitatieve kinderschoenen die paste bij onze stijl. Ik ging shoppen buiten Oostende of online wat ik heel erg jammer vond want dat wil zeggen dat er nog meer moeders of vaders op hun honger zaten. En daaruit is het idee ontstaan om mijn eigen zaak op te starten. Een winkel met een collectie waar ik volledig achtersta, maar ook waar ik mijn eigen creativiteit in kwijt kan (wij personaliseren veel schoenen zelf bij de fabrikant, dus dit zijn unieke schoenen)  en iets anders kan aanbieden dan wat er reeds te vinden is in Oostende.

Hoe is de winkel volgens jou geëvolueerd?
Ondertussen hebben wij ook enkele kledingmerken erbij en ook hier is de stijl net ietsje anders. Alles kan en alles mag is mijn motto voor kindermode, mix and match! Je eigen stijl creëren met verschillende soorten stukken uit de verschillende collecties dat vind ik de max, dus niet binnen de lijntjes kleuren, maar er serieus buiten …zoals een echte RASCAL!

Wat maakt World of Rascals tot wat het is?
Bij het openen van de winkel (en nog altijd ) vond ik het heel belangrijk dat de kinderen op hun gemak zijn als ze de winkel binnenkomen. De winkel moest groot genoeg zijn zodat de kinderen plaats hebben om te spelen en te rennen. Kortom de ouders moeten hier niet op hun ongemak zitten dat de kinderen iets zullen breken en de kinderen kunnen hier gewoon kinderen zijn. Mijn zoontje van vijf jaar is hier zelf regelmatig en speelt ook graag met de kinderen. Het kan hier dus soms heel luid en chaotisch zijn maar zo hebben we het graag 😊. Dus de naam World of Rascals past hier perfect!

De winkel moest groot genoeg zijn zodat de kinderen plaats hebben om te spelen en te rennen

Ook hebben wij een hondje “Babette” en zij zit zit altijd aan het gordijn te wachten tot de kindjes haar eens komen aaien of knuffelen. Ze is de Mascotte van World of Rascals!
Alles draait hier letterlijk rond het kind. We doen het op het tempo zoals zij dat willen. Als we een eerste stappertje hebben dat wat schrik heeft omdat er een wildvreemde aan zijn voetjes bezig is en hard aan het huilen is dan vind ik het belangrijk om even een time out te doen. Een beetje afleiding op dat moment kan nooit kwaad. In een kinderwinkel moet je veel geduld hebben. Je moet met kinderen kunnen omgaan. Bij de ene gaat het al wat vlotter dan bij het andere. Maar ik krijg er veel voor terug. Iedere dag hebben wij hier lachende gezichten, heel boeiende verhalen en enorm veel fantasie…Dit is ook waar we sterk in staan, die persoonlijke service.

Alles draait hier letterlijk rond het kind

Wie komt naar World of Rascals?
In die 2 jaar dat wij nu open zijn hebben wij ondertussen al een trouw cliënteel opgebouwd. Ik vind het fantastisch om te zien dat de kinderen letterlijk meegroeien met de collectie van de winkel. Zowel de Oostendenaars als de tweedeverblijvers hebben goed hun weg gevonden. En de klanten die hier binnenkomen weten meestal al goed wat ze willen (als de kinderen dezelfde smaak hebben tenminste 😊) want ze hebben al een kijkje genomen op onze webshop voor ze naar hier komen.  Onze webshop sluit perfect aan op de stijl en het concept van de winkel. Die is ook volledig gemaakt naar ons idee.

Het bij alles betrokken zijn, is heel belangrijk voor jullie merk ik?
Absoluut, het is iets waar we trots op zijn. Mijn man en ik gaan samen op collectie. Ik sta altijd zelf in de winkel voor de verkoop, want zo weet ik het best wat de noden van onze klanten zijn. Ook de webshop doe ik volledig zelf. Van foto’s trekken en bewerken, het onderhoud van onze webshop tot de pakketjes naar de post te brengen.

Ik sta altijd zelf in de winkel voor de verkoop, want zo weet ik het best wat de noden van onze klanten zijn

Dus de passie en onze ziel zitten echt in onze zaak en ik ben ervan overtuigd dat World of Rascals een perfecte aanvulling is in Oostende.

Hoe verloopt het bij jullie in deze coronatijden?
Aangezien we een webshop hebben zijn wij heel bereikbaar voor onze klanten. In en rond Oostende komen wij ook zelf de pakketjes leveren dus als er iets niet goed past, kan dat ook heel gemakkelijk geruild worden. Tijdens de lockdown waren we iedere dag op pad met leveringen. Gans het gezin, inclusief de hond, in de camionette!).

Tijdens de lockdown waren we iedere dag op pad met leveringen. Gans het gezin, inclusief hond, in de camionette!

Sociale media spelen in deze tijden ook een extra belangrijke rol. Klanten sturen mij geregeld een bericht en dat wordt ook heel snel beantwoord. Ik post dagelijks iets, een nieuwe levering, speciaal model, een setje kledij…dus de klanten hebben dagelijks een inkijk in de collectie.

En ook aangezien we niet pal in de winkelstraat liggen maar in een zijstraat, kunnen de klanten op hun gemak komen shoppen. Ze moeten niet door een grote mensenmassa…. We zijn heel vlot bereikbaar en er is parking voor de deur.

Bedankt voor de fijne babbel Melissa en nog veel plezier met je kleine ‘boefjes’!

World of Rascals
Wittenonnenstraat 37A
Oostende