• Eten en drinken

Anurak Thai: “wij serveren traditionele Thaise gerechten, in een modern jasje”

Eten en drinken |

Hof van Brabant, een geliefd café in de Iepersestraat, is niet meer. In de plaats kwam een nieuwe hotspot voor liefhebbers van Oosters eten: Anurak Thai. In het moderne interieur van de nieuwe zaak, doet enkel de toog nog herinneren aan het vroegere café, maar laat dit interieur u niet misleiden. In het restaurant wordt enkel traditionele Thaise gerechten geserveerd.

Wie een mondje Thais kan, had dit ook al uit de naam van het restaurant kunnen afleiden. ‘Anurak’ betekent namelijk ‘in stand houden’ en vrij vertaald kan je Anurak Thai dus lezen als het in stand houden van de Thaise cultuur. Dat willen ze hier bereiken met overheerlijke authentieke gerechten, gemaakt door een chef die zelf uit Bangkok afkomstig is. Alle gerechten worden afgewerkt met een flinke portie liefde en passie.

De Thaise keuken heeft vanalles te bieden, ook voor vegetariërs! Schuif aan en ontdek de pittige gerechtjes en geweldige smaken zelf. Probeer zeker eens een kokossoepje met scampi’s, gember en limoen. Heerlijk warm met toch een frisse smaak. Onze aanraders? De kippenfilet in traditionele Thaise curry met kokosmelk, of de kippenfilet met verse ananas en kokosmelk. Voor u getest en goedgekeurd! Je wordt gegarandeerd verrast door originele smakencombinaties, waardoor je al uitkijkt naar je volgende bezoek.

Wat de sfeer nog huiselijker maakt, is de originele bediening. De borden en schalen worden naar jouw tafel gebracht en je kan zelf opscheppen wat je nodig hebt. Ook grote eters zullen hier voldaan naar buiten komen, dankzij de ruime porties. De curry’s zullen bovendien niet koud worden terwijl je aan het eten bent. De kom wordt warm gehouden met een theelichtje!

De uitbaters zijn met Anurak Thai trouwens niet aan hun proefstuk toe. Ook in Brugge hebben ze al twee succesvolle Thaise restaurants. Nakhon Thai, met de echte pikante specialiteiten voor Aziatische toeristen, en Narai Thai, waar het smakenpalet iets minder pikant en meer gericht is op westerlingen.

Kom zeker zelf eens langs om de authentieke Thaise keuken te ontdekken!

📍 Iepersestraat 33

Afbeelding © Anurak Thai