• Wat te doen

Bezoek Agrotopia, festival van de toekomst!

Wat te doen |

Op 25 en 26 september en 2 en 3 oktober opent Agrotopia, de gloednieuwe dakserre in Roeselare, haar deuren met het festival van de toekomst. Henk Rijckaert, Lieven Scheire en Hetty Hensmoortel zullen van de partij zijn en, naast het bijwonen van hun shows, kan je er ook het voedsel van de toekomst proeven in de food-zone en een bezoek brengen aan de dakserre.

Deze dakserre is gebouwd in opdracht van Inagro op een loods van REO Veiling met steun van de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het doel is om in de serre onderzoek uit te voeren naar innovatieve technieken in de glas- en stadstuinbouw.

Op de vier festivaldagen worden de deuren telkens van 10u tot 23u geopend. Je kan er doorlopend terecht in de foodzone. Je proeft er verschillende gerechten die de toekomst van eten zullen vormen. Geen zorgen, je hoeft geen krekels te eten, maar het kan wel! Tussen 10u30 en 21u is de dakserre zelf vrij toegankelijk voor een bezoek met audiogids op je smartphone.

Daarnaast zijn er ook enkele interactieve belevingen. Henk Rijckaert maakte een heus pretpark voor planten, waar je op een speelse manier kennis maakt met nieuwe ontwikkelingen. Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel brengen de ‘Wijze wetenschapsshows’ en voor de jongeren tussen 8 en 14 jaar is er de show ‘zijn er nog vragen’, waar Lieven en Hetty hun vragen beantwoorden. Tot slot is er nog de gloednieuwe show ‘Technoboer’ van Lieven Scheire met fascinerende verhalen op het kruispunt van landbouw, robotica en artificiële intelligentie.

Op ‘Technoboer’ na zijn alle shows gratis toegankelijk, maar je dient wel vooraf tickets te reserveren. Dat kan je hier doen. Je dag zal ongetwijfeld zeer boeiend en leerrijk zijn!

📍 Site REO Veiling, Oostnieuwkerksesteenweg 101, 8800 Roeselare

Afbeelding © Provincie West-Vlaanderen