• Shopping
  • Wat te doen

De batjes worden ingezet met spetterend vuurwerk!

Wat te doen |

De batjes in Roeselare worden stilaan weer de oude! Dit jaar is er nog geen vat van Rodenbach, maar dit jaar wordt er extra ingezet op sfeer en gezelligheid tijdens de jaarlijkse ‘batjes’.

Van vrijdag 25 tot maandag 28 juni kan je koopjes doen in Roeselare. Op die dagen zijn de winkels extra lang open (tot minstens 20 uur) en ook op zondag kan je in Roeselare een volledige dag shoppen! Om te vieren dat de batjes stilaan weer de oude worden wordt op vrijdagavond 25 juni om 23 uur het “vuurwerk van de hoop” georganiseerd. Op dat moment kan iedereen voor eigen deur of in eigen tuin en op voldoende afstand van elkaar genieten van een spetterend vuurwerk. Het vuurwerk wordt ontstoken vanop verschillende locaties in de stad en zal te zien zijn vanuit alle hoeken van Roeselare!

Als het tijdens de batjes zo’n temperaturen zijn als deze week, dan is een terrasje hier en daar geen overbodige luxe. Dit jaar wordt er net als vorig jaar ingezet op sfeer en gezelligheid op de Grote Markt. Je zal er weer terecht kunnen op het groot sfeerterras waar je zalig kan genieten van een verfrissing in mooi weer.

Het Polenplein wordt omgetoverd tot belevingsplein op zaterdag 26 en zondag 27 juni. Tussen 12 en 18 kan je er als gezin deelnemen aan tal van activiteiten zoals Urban Games, een parcours met familiesteps, XL schaakbord, petanque, kubbtornooi, stokkenvangspel, bambox, … Het terrein laat maximaal 200 personen toe.

En ook op het Stationsplein is er heel wat animo! Hier zullen kinderen zich kunnen uitleven in de speelcontainer en op de draaimolen. Ook is er heel wat straatanimatie voorzien. Wij kijken er alvast naar uit!

Afbeelding © Zomer in Roeselare