• Eten en drinken

De biertuin van biersommelier Belinda is klaar voor opening!

Eten en drinken |

Vanaf 1 augustus kunnen we opnieuw genieten een zalig pop-upadresje in het Roeselaarse! Biersommelier Belinda Eelbode opent die dag de deuren van haar pop-upbiertuin in de Nieuwe Wijkstraat 14 in Beveren.

Het zal dit jaar niet mogelijk zijn om zomaar langs te gaan en te proeven van haar heerlijke artisanale biertjes met bijpassende hapjes. Wel organiseert Belinda een reeks evenementen waar ‘foodpairing’ centraal staat. De events zullen steeds in het teken van bier en/of wijn staan. Het ideale jaar om met dit concept te komen, want de 200ste verjaardag van Brouwerij Rodenbach staat om de hoek! Dat deze verjaardag zeker gevierd zal worden in de biertuin is geen verrassing, gezien de sterke band die Belinda heeft met de brouwerij als gids voor bijna 20 jaar.

Belinda werkt voor de reeks evenementen samen met een lokale traiteurs waarmee ze samen op zoek gaat naar de perfecte smaakcombinaties. Op 1 augustus komt brouwingenieur Peter Croonenberghs om te brainstormen over een trappist, een oude geuze, een roodbruin en een blonde ale. Die biertjes worden dan geserveerd met een heerlijke combinatie van nacho’s, een salade met scampi, pasta met kip en pesto en een moelleux verzorgd door Sala-d-room.

Op zaterdag 7 augustus worden lokale biertjes geserveerd met tapas van Sabrina Paella en op zaterdag 15 en vrijdag 20 augustus is het aan Lobke’s Lekkernijen om voor smaakexplosies te zorgen met bijpassende bieren en wijnen.

Ook de volkse sfeer zal aanwezig zijn in de biertuin. Zo organiseert Belinda op 13, zaterdag 21 en zaterdag 28 augustus samen met Vanessa’s Barbecue een volkse bieren-avond. Op die dagen kunnen de kinderen ook ravotten dankzij de voorziene buitenspelen.

Zin in? De biertuin is steeds open van 17 tot 22 uur. Reserveren voor één van de evenementen kost 40 euro per persoon voor een menu, vier speciaalbieren, water en de begeleiding van Beer to Taste. Reserveren kan via info@beertotaste.be of 0476/29.34.61.

Afbeelding © Beer to Taste