• Eten en drinken

Donko’s koffie: Meervoudig Belgisch kampioen Barista

Eten en drinken |

Roeselare heeft iets met koffie. Zo vind je de koffie van Grymonprez en Het Ambachtelijk Koffiehuis op de lijst van streekproducten van Visit Roeselare. Eentje die we niet mogen vergeten toevoegen aan het rijtje is Donko’s Koffie.

In de jaren ‘30 al begonnen Maurice Donck en zijn vrouw met koffie branden. De firmanaam was toen nog Donck-Koninckx. Over de jaren heen werd het roer steeds overgedragen van vader op zoon. Vandaag de dag is dat Louis Donck. Ook zijn zoon Maurice wordt al klaargestoomd om alle knepen van het koffiebranderschap te beheersen.

Koffie is hip & happening. Zo zijn Latte Art en het hele Barista-gebeuren niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Uiteraard is Donko’s ook volledig mee met deze trend. Van een volledige restyling van de huisstijl en hun verpakkingen tot deelnames aan Barista wedstrijden. De toekomst van koffie is verzekerd!

Leuk om te weten: Donko’s koffie werd meervoudig Belgisch kampioen Barista en nam zelfs verschillende keren deel aan het World Barista & Cuptasting Championship. Daarvoor trokken ze onder meer naar Brazilië, Melbourne en Shangai.

Wil je graag een kopje zwart goud van deze Roeselaarse branderij proeven? Neem dan zeker een kijkje op hun webshop. In hun assortiment vind je bovendien ook verschillende soorten thee, siropen en meer!

Hoe drink jij jouw koffie?

Foto © Donko’s koffie