• Shopping

Een ‘scheef vazeke’ voor jouw interieur?

Shopping |

Ben je steeds op zoek naar unieke items om je interieur mee op te fleuren? Dan hoef je niet ver te zoeken voor een unieke en vooral mooie vaas. Roeselarenaar Tom Maeseele maakt in zijn vrije tijd namelijk prachtige keremieken vazen.

Zijn hobby begon eigenlijk onverwacht. Samen met enkele vrienden wou Tom namelijk potten leren draaien aan de draaitafel. Per vergissing kwamen ze in de verkeerde klas terecht en voor ze het wisten bewerkten ze klei tot sierlijke vazen. Sindsdien heeft Tom er een creatieve hobby bij. Zijn eerste vaas zette meteen de toon voor het werk dat hij nu maakt. De vaas stond niet zo recht en daarom noemt hij sindsdien zijn vazen ‘de Schevevazekes’.

Dankzij social media werden de Schevevazekes al snel een groot succes. Bestellingen komen binnen van over heel de wereld. Zo ontvangt hij bestellingen uit Nederland, Barcelona en zelfs een interieurwinkel in New York bestelde onlangs vier vazen. Na New York volgt Japan op de lijst. Zo bestelde een handelaarster uit Osaka tien vazen. Belgische keramiek is heel erg gegeerd in Japan en dus was dit een bestelling dat een lach op Tom zijn gezicht toverde.

Naast het internationaal succes hebben de vazen ook veel aanzien in Vlaanderen. Zo wil een handelszaak een volledige expo organiseren van de Scheve Vazen. Ook Helen B, een toonaangevende winkel in Gent met als trots keramiek plaatste onlangs een bestelling voor de Scheve Vazen.

Ondanks het succes is Tom niet van plan om een winkel te openen. Hij wil zijn vazen hobbygewijs met liefde blijven maken. Benieuwd naar de werken? Neem dan zeker een kijkje op het Instagramaccount @schevevazekes of de website https://schevevazekes.be/

Afbeelding © Schevevazekes