• Eten en drinken

Heerlijk nazomeren met Roeselaarse cocktails!

Eten en drinken |

’t Is weer voorbij die mooie zomer. Met de intrede van de herfst bereiden we ons voor op dalende temperaturen, maar laat ons eerlijk zijn: zo mooi was die zomer dit jaar niet en ook van nazomerweer is het soms nog heerlijk genieten. Dus waarom niet, ook in de herfst, nog genieten op je terras, met een heerlijk lokaal aperitiefje? Met deze streekproducten maak je jouw favoriete cocktail nog net iets meer ‘Roeselaars’.

Fan van gin-tonic? Maak het eens met J’Hin 16 of Pure Gin! J’Hin 16 is een creatie van de Roeselaarse Jim Hindrickx. Hij lanceerde deze robuuste spicy gin eind 2014, meteen een schot in de roos! Het is te verkrijgen in drie smaken: de originele J’Hin 16, Cinnamon & apple en Juniper & Orange.

Ook brouwerij Beernaert in Roeselare produceert zelf enkele gins die het proberen waard zijn. Pure Gin bevat onder andere kardamom uit India, Koriander uit Macedonië en jeneverbessen. Pure Ladies is een zoetere gin, geparfumeerd met aardbeien, en behaalde bovendien een gouden medaille in de Catavinum World Wine & Spirits Competition van 2018! Er bestaan ook non-alcoholische versies.

Liever een mojito of een andere cocktail met rum? Dan kunnen de Roeselaarse broers Niels en Wouter Vandekerckhove vast helpen. Zij lanceerden Kiss My Vermout, op basis van verse vruchten en kruiden, dat ondertussen verkrijgbaar is in de smaken Rhubarb, Nuts en Blackberry. Daarnaast ontwikkelden ze ook Hooked, een mix van vier rums en verse kruidentoetsen.

Niet zo’n held achter ‘den toog’? Probeer dan eens de kant-en-klare cocktail Roeselarenaerke van brouwerij Beernaert, of een van de andere cocktails!

Welk streekproduct wil jij wel eens proberen? 🍹🍸