• Nostalgie

Must-have: nostalgische bureaukalender van Roeselare!

Nostalgie |

Begin jij ook altijd te dagdromen als je oude prenten ziet? Wij verwonderen ons graag over hoe veel of juist weinig sommige plekken doorheen de jaren veranderd zijn. Dankzij Lode Baele kunnen we dat in 2022 een heel jaar lang doen!

Lode is reclamebladuitgever en brengt nu ook een speciale bureaukalender uit. Door de coronacrisis wilde hij wat meer met zijn passie voor fotografie bezig zijn en hij liet zich inspireren door een boekje met oude Roeselaarse postkaarten, dat hij enkele jaren geleden op een rommelmarkt vond.

Er kruipt wel wat werk in, om zo’n kalender te maken. Lode begon met het uitzoeken van leuke oude foto’s. De locaties bracht hij dan een bezoekje om te zien of hij een vergelijkbare foto kon maken. Het resultaat: Een kalender met 12 locaties in Roeselare, gefotografeerd in de jaren 1900, en nog eens gefotografeerd bijna een eeuw later. Heb je eens een rustig moment, dan kan je misschien eens ‘zoek de verschillen’ spelen.

Wil jij ook zo’n kalender in huis om te weten hoe Roeselare in al die jaren is veranderd en waar er amper iets is veranderd? Bestel dan zeker een exemplaar https://www.drukwerkmetrespons.be!

Afbeelding © Drukwerk Met Respons!