• Wat te doen

Ontdek wat er dit weekend te beleven valt tijdens De Groote Stooringe en Autovrije Zondag!

Wat te doen |

Dit weekend, van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september, wordt Roeselare omgetoverd tot een groot openluchtpodium, waar gezelligheid troef is! Die dagen is het namelijk weer tijd voor ‘De Groote Stooringe’, een driejaarlijks circus- en straattheaterfestival, en Autovrije Zondag.

Verschillende circus- en theatergroepen zorgen op verschillende locaties in de stad voor animatie. Naast deze voorstellingen zijn er ook wandelingen en boottochten georganiseerd. Neem ook eens een duik in de geschiedenis van circus met een film of een expo over het dagelijks leven bij een rondreizend gezelschap. Alle activiteiten kan je vinden in het programma. Kies er je favorieten uit en plan een dagje (of meer) vol plezier!

Op zondag is het bovendien Autovrije Zondag en ook dan kan je heel wat beleven in Roeselare. Breng een bezoek aan de mobiliteitsmarkt op het stationsplein, maak kennis met verschillende elektrische fietsen in de Henri Horriestraat of ervaar op een veilige en legale manier hoe het is om te rijden wanneer je een glaasje te veel op hebt. Of ontspan je op het de Coninckplein bij de zomerbar van de scouts van Rumbeke.

Kortom, dit weekend vind je in Roeselare voor ieder wat wils!