• Shopping

Optiekpunt Roeselare:”Een nieuwe bril kiezen. Na meer dan 30 jaar brillen, blijft het een spannend moment”

Shopping |
  • #optiek

In maart besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe bril. Een eenvoudige online zoekopdracht, bracht me bij Optiekpunt. Ik ben het type klant dat zich graag op voorhand informeert. Op de website van Optiekpunt geraak ik gecharmeerd door de negen te doorlopen stappen richting het kiezen van een nieuwe bril. Al ben ik er mij wel van bewust dat de meeste mensen zich zullen laten leiden door zaken als merken, monturen, glazen, … info die ook op een leuke manier terug te vinden is. Heel makkelijk vond ik ook de afsprakenmodule. In mijn geval ging ik ook voor een oogmeting. Je krijgt meteen te zien wat kan, boekt en ontvangt een bevestiging van je afspraak per mail.

Op de dag van mijn afspraak word ik heel hartelijk verwelkomd door Heleen en Alex. Die laatste neemt me mee voor de oogmeting. Na meer dan 30 jaar brillen, blijft dit een spannend moment. Zijn mijn ogen door de vele schermtijd nog op dezelfde sterkte gebleven. Alex stelt je meteen op je gemak en neemt je op een hele vlotte manier doorheen ‘het-spel-van-beter-slechter’.

Daarna gaat het terug naar de prachtig ingerichte, functionele en ruime winkel. We bespreken samen wat mijn wensen en verwachtingen zijn. Daarop komt het leukste stuk, het passen. Ik geef aan dat ik eens iets helemaal anders wil. Alex speelt heel goed in op mijn goed- en afkeurende blikken. In geen tijd is het kiezen tussen drie monturen die inderdaad iets helemaal anders zijn, maar die heel goed aanvoelen. Na nog wat op-en afzetten en ‘appje’ richting het thuisfront, bewonder ik mijn nieuwe bril in de spiegel. Ik heb op slag het gevoel dat deze bril veel beter aansluit bij wie ik ben dan het montuur waardoor ik de afgelopen jaren de wereld zag. Daarna kijken we samen welke glazen het beste passen bij mijn levensstijl (werk en hobby). Eens dat gebeurd is, mag ik ook nog voor een toestel staan dat precies gaat meten waar mijn pupil exact door het glas kijkt.

Tot slot krijg ik ook nog advies om de coating die op de glazen komt in stand te houden. Bij mijn vorige bril is deze fel aangetast, dus ik neem alle tips ter harte.

Het leukste nieuws moest dan nog komen, ik mag er een kleine week later al om komen. Wat mij ook een extra goed gevoel geeft, is de periode na het afhalen van mijn bril. Zo kreeg ik na enkele weken een berichtje om te checken of alles goed zit. De wetenschap dat je als brildrager er zo kunt binnenlopen bij problemen, is een heel comfortabel gevoel. Misschien moet ik met de zomer in aantocht toch maar eens nadenken over die zonnebril op sterkte.


Optiekpunt
Jan Mahieustraat 28A
8800 Roeselare