• Eten en drinken

Stad Roeselare steunt lokale horeca met ‘terrassenplan’

Eten en drinken |

Niet alleen wij kijken uit naar de terrasjes op 8 mei, Stad Roeselare doet dat ook! Zo maakt het stadsbestuur al heel wat plannen voor de heropening van de terrassen.

Zo zal er 1.300 vierkante meter extra ruimte vergund worden aan de horecazaken. Als extra stimulans schafte de stad vorig jaar al de terrasbelasting af. Die was jaarlijks goed voor zo’n 100.000 euro. Daarnaast zet het stadsbestuur zich ook in om jongeren en werkzoekenden te motiveren om bij te springen in de horeca als het druk wordt. Wie dat ziet zitten kan zelfs genieten van een gratis kelnersopleiding!

Die kelenrsopleiding wordt georganiseerd door de Horecabrigade en Syntra West. De opleiding bestaat uit drie sessies van drie uur. Je leert er de kunsten van het vak en behaalt er je kelnersdiploma. Met dat diploma op zak kunnen de horecazaken in Roeselare in de terrasjesmaanden beroep op je doen.

Zie jij zo’n opleiding zitten? Dan kan je je aanmelden voor de Horecabrigade via de website van Stad Roeselare. De opleidingssessies vinden plaats op zaterdag 1 mei tussen 9 uur en 12 uur en tussen 14 uur en 17 uur. Ook op woensdag 5 mei gaan er sessies door van 18 uur tot 21 uur.

Afbeelding © Café Romen